Euroopassa pelaajien vaihtokausi on tullut viimeisimpiin päiviinsä. Valven uudessa järjestelmässä joukkueiden oli luovuttava mahdollisista pelaajistaan viimeistään syyskuun neljäs päivä ja pelaajat tuli kiinnittää joukkueeseen viimeistään 18. päivä.

Ihmeitten aika alkaa Team Liquidissa

Eurooppalainen Team Liquid on ollut pelaajien vaihtokaudella ehkä suurimman paineen alla. Merkittävänä tekijänä nähdään eurooppalaisen Major-voittajan OG:n pelaajavaihdokset. Organisaatio menetti kolme pelaajistaan ja näistä yksi on nyt Team Liquidissä pelaava, yli 9000 MMR-pistettä omaava Amer "Miracle-" Al-Barkawi. Miracle on kerännyt tunnettavuutta mid ja carry-taidoillaan, jotka olivat merkittävä osa hänen aiemman joukkueensa menestystä.

Ennen Miraclen liittymistä Team Liquid uutisoi support-pelaajan Jesse "Jerax" Vainikan jättävän Liquidin ja liittyen OG-joukkueeseen. Jerax korvaa joukkueessa aiemman pos 4 -pelaajan Andreas ”Crit-” Franck Nielsenin paikan.

Uudeksi support-pelaajaksi joukkue on valinnut aiemmin offlane-roolia Team Secretissä pelanneen Kanishka (Sam) "BuLba" Sosalen. Kauan sitten amerikkalaisessa Team Liquidin -joukkueessa pelannut Bulba on nyt takaisin saman organisaation alla. Support-rooli on pelaajalle kuitenkin suhteellisen vieras ja nähtäväksi jää, kuinka Liquidin uusi support tulee korvaamaan joukkueen jättäneen Jeraxin. Aiemmin kuitenkin Team Liquidissä pelannut Bulba varmisti voitollaan LGD:tä vastaan paikan The International 3:n kärki kahdeksassa. Team Liquid oli historian ensimmäinen amerikkalainen joukkue, joka ylsi näin suurelle sijoitukselle.

Miracle on ehdottomasti yksi parhaista pelaajista tällä hetkellä ja jos joukkue pystyy tasapainottamaan hänen tarpeensa Matumbamanin kanssa, lopputuloksen pitäisi olla eräs kaikkien aikojen vaarallisimmista aisapareista. Miraclen ollessa Matumbamania ahneempi pelaaja, tämä luultavasti tarkoittaa Matumbamanin osalta paluuta enemmän pelintekijän rooliin, joka tulee auttamaan joukkuetta strategisesti. Aiemmassa kokoonpanossa Fata ei soveltunut tähän rooliin kunnolla. Bulba on yleisesti ammattipelaajien kovassa suosiossa ja on tunnettu hänen kovasta työmoraalistaan, joten vaikkakin hän ei ole pelannut supporttia pitkään aikaan niin tämä ei ole erityisen iso murheenaihe Liquidille. Suurin kysymysmerkki on, miten joukkue tulee korvaamaan JerAxin jälkeen jättämän aukon, sillä hänen liikkeensä pelin alkupuolella loi usein huomattavasti tilaa Liquidille pelata heidän haluamaansa peliä.

Joukkue

  • Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen - Carry/Mid
  • Amer "Miracle-" Al-Barkawi - Mid/Carry
  • Ivan "MinD_ContRoL" Borislavov - Offlane
  • Kanishka (Sam) "BuLba" Sosale - Support
  • Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi - Support

Uudesta joukkueesta voi saada selville Team Liquidin Discord-kanavalta, Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen vastatessa kysymyksiin kello 20.00 alkaen. Joukkueen Discord-kanavalle pääset tästä osoitteesta.

 lodalliance

Uuden sukupolven Alliance

Ruotsalaisen Alliancen pitkään yhdessä pelannut joukkue menetti mid-pelaaja Gustav “s4” Magnussonin, support-pelaaja Joakin "Akke" Akterhallin ja offlane-tähden Henrik “AdmiralBulldog” Ahnbergin. Uusina pelaajina joukkoon astuu aiemmin CompLexity Gamingissä ja Ninjas in Pyjamasissa pelanneet ruotsalaiset tähdet Linus "Limmp" Blomdin, Jonas "jonassomfan" Lindholm ja Simon "Handsken" Haag. Uuden joukkueen ja uuden organisaation brändäyksen myötä Alliance toivottaa uudelle kokoonpanolleen onnea ja menestystä.

Valitettavasti voidaan olettaa, ettei uusi Alliance kokoonpano tule kilpailemaan aivan huipputasolla. Vaikka Limmp on pärjännyt hyvin compLexityn reiveissä, hän ei ole samalla tavalla kykenevä kantamaan joukkuetta yksilösuoritustensa avulla, kuin s4 parhaimmillaan. Uuden Alliancen toivo nojaa ennen kaikkea mahdolliseen kemiaan, mitä joukkueen jäsenten välillä saattaa muodostua. Etenkin Lodan ja Handskenin yhteistyön täytyy sujua ongelmitta, jotta joukkue pystyy pelaamaan strategista peliään vanhaan tapaan.

Joukkue

  • Jonathan "Loda" Berg - Carry
  • Linus "Limmp" Blomdin - Mid
  • Jonas "jonassomfan" Lindholm - Offlane
  • Jerry "EGM" Lundkvist - Support
  • Simon "Handsken" Haag - Support

 

 

Lähteet: Alliance, Team Liquid