Pelaajavaihdos on osittain yllättävä, sillä se rikkoo suoraan Valven asettamaa pelaajavaihdosten takarajaa. Pelaajat ovat tällä kertaa poikkeuksellisesti lukittuja ei vain Majorin ajaksi, vaan myöskin The Internationalin ylitse. Tämä pidempi aikaväli on merkinnyt useamman joukkueen päätymistä rikkomaan sääntöjä, sillä jos joukkueen nykyinen kokoonpano ei ole kilpailukykyinen niin varsinkin huippujoukkueille muutoksen tekeminen on tärkeämpää kuin varmasta paikasta kiinni pitäminen. Tämä on eteenkin totta näiden kahden joukkueen osalta, sillä vaikkakin molemmat tippuivat Manila Majorista ekalla kierroksella molemmat olivat voittaneet Valven organisoiman turnauksen viimeisen vuoden sisällä, joka mahdollisesti olisi takanut heille suorat kutsut The International 2016 turnaukseen.

Laadullisesti molemmat kokoonpanot eivät merkittävästi eroa edellisestä versiosta, paitsi että Aui_2000 ei ollut paras valinta nykyiseen aktiiviseen metaan. Molempien kokoonpanojen iso kysymysmerkki onkin miten nopeasti joukkueet pystyvät löytämään yhteisen sävelen ja sopeutumaan uudistuneeseen pelityyliin. Team Secretin iso ongelma Manilassa oli heidän kyvyttömyys pelata yhteen ja luottaa toisiinsa, joka tarkoitti että joukkue hävisi tappeluita vaikka heidän draftit olivat kohtuu toimivia. EG sen sijaan hävisi enemmän pelejä heidän heikkojen draftien ja heikon pelinymmärryksen takia.

Kiinnostavaa on että joukkueiden lausuntojen perusteella voi tulkita että EG otti ensimmäisen askeleen tässä muutoksessa, vaikkakin heidän ongelmansa olivat enempi strateegiset. Toisaalta Universe on useasti näyttänyt varsin aneemiselta Secretin riveissä. Jostain syystä eräänä maailman parhaista offlanereistä tunnettu Arora ei ole kyennyt sopeutumaan Secretin pelityyliin, mahdollisesti koska joukkueella on ollut ongelmia luoda tarpeeksi tilaa heidän carry pelaajalle Jacky ’EternaLEnVy’ Maolle kun midissä pelaa erittäin ahne Arteezy. Teoriassa BuLba on enempi aktiivinen offlane pelaaja joka on loistanut heroilla kuten Clockwerk, vaikkakin hän on myös kykenevä pelaamaan ahneempia heroja kuten Broodmother tai Nature’s Prophet.

Team Secret ja Evil Geniuses tulevat näiden muutosten myötä joutumaan karsiutumaan Internationaliin avointen karsintojen kautta, jotka alkavat noin viikon kuluttua, 21.06. Heidän lisäksi zain entinen joukkue Kaipi tulee joutumaan kulkemaan avointen karsintojen kautta. Kaipi ei ole vielä ilmoittanut ketä tulee korvaamaan zain heidän offlanerinä. Secretin ja Kaipin lisäksi euroopan avoimissa karsinnoissa tullaan näkemään IVY-maiden joukkueet Polarity ja Team Spirit. No Diggityn tilanne on epäselvä Troels ’syndereN’ Nielsenin toimittua Alliancen valmentajana Manilla Majorin aikana.

Team Secret kokoonpano

 1. Jacky ’EternaLEnVy’ Mao
 2. Artour ’Arteezy’ Babaev
 3. Sam ’BuLba’ Sosale
 4. Clement ’Puppey’ Ivanov (Kapteeni)
 5. Johan ’pieliedie’ Åström

Evil Geniuses kokoonpano

 1. Clinton ’Fear’ Loomis
 2. Syed Sumail ’SumaiL’ Hassan
 3. Saahil ’UNIVeRsE’ Arora
 4. Ludwig ’zai’ Wåhlberg
 5. Peter ’ppd’ Dager (Kapteeni)

Kaipi kokoonpano

 1. Pittner ’bOne7’ Armand
 2. WehSing ’SingSing’ Yuen
 3. Alaan ’SexyBamboe’ Faraj (Kapteeni)
 4. Alexandru ’ComeWithMe’ Craciunescu

Lähde: Team Secret, Evil Geniuses
Kuvalähde: Evil Geniuses