Team Secretin viimeinen noin puoli vuotta on ollut melkoinen pettymys. Joukkueella oli sisäisiä ongelmia, ja vaikkakin he voittivat Shanghain Major-turnauksen, päättivät he vaihtaa pelaajia, tuoden Arteezyn ja Saahil ”UNiVeRsE” Aroran joukkueeseen Aliwi ’w33’ Omarin ja Rasmus ’MiSeRy’ Filipsenin tilalle. Tästä kuitenkin alkoi tappioputki, jonka lopulla Secret oli ensimmäisenä ulkona sekä Manila Majorista että The International 2016:sta.

Suuret muutokset eivät siis sinäänsä ole kovin yllättäviä, joskin uusi kokoonpano on kuitenkin melkoinen yllätys. Kaakkois-Aasialaiset joukkueet ovat nähneet paljon menestystä tämän vuoden puolella, MVP:n yltäessä kuuden parhaan joukkoon Internationalissa ja Fnaticin ottaessa paikan neljän parhaan joukosta. Kysymys onkin miten paljon tästä menestyksestä oli kiinni heidän pelityylissään, ja paljonko hyötyä Secretillä on tästä kokemuksesta jos Puppey jatkaa joukkueen keulahahmona.

Loppu Kaakkois-Aasia uusiksi

MVP:n hajoittaminen avaa ovet paljon huhutulle Kim ”QO” Seon-yeobille ja Damien ”kpii” Chokille paluulle yhteen. QO on Twitterissään vihjaillut että hänen seuraavassa joukkueessaan saattaisi olla kolme austraalialaista, yksi korealainen ja yksi kiinalainen.

Internationalin ulkopuolelle jäänyt Mineski on myöskin vahvistanut rivejään lisäten Execrationissa pelanneen Ralph Richard ”RR” Peñanon sekä singaporealaisen entisen First Departure nuoren tähtipelaajan Galvin ”Meracle” Kang Jian Wenin joukkueeseensa. Tämä on ensimmäistä kertaa sitten Meraclen lyhyen kiinanreissun Rising Starssin kokoonpanossa 2013 loppuvuodesta, kun Meracle nähdään täysipäiväisenä pelaajana, sillä hän on ollut viimeisen parin vuoden ajan varusmiespalveluksessa.

Lisäksi Internationalissa kahdeksan parhaan joukkoon yltänyt TNC on irrottanut kaikki heidän pelaajansa Valven virallisessa rekisterissä ja Internationalin villi kortti karsinnassa pelannut Execration on irrottanut kaksi pelaajaa. TNC:n mukaan on vielä epäselvää miltä heidän kokoonpano tulee näyttämään ensikaudella.

Team Secret Kokoonpano

  1. Pyo ’MP’ No-a
  2. Yeik ’MidOne’ Nai Zheng
  3. Lee ’Forev’ Sang-don
  4. Clement ’Puppey’ Ivanov (kapteeni)
  5. Johan ’PieLieDie’ Åström

Mineki Kokoonpano

  1. Ryan Jay ’Bimbo’ Qui (kapteeni)
  2. Galvin ’Meracle’ Kang Jian Wen
  3. Ralph Richard ’RR’ Peñano
  4. Julius ’Julz’ De Leon
  5. Michael ’ninjaboogie’ Ross Jr.

Lähde: Team Secret, Mineski, TNC.
Kuvalähde: Team Secret