Verkko- ja viestintäyhtiö Telia julkisti eilen yhteistyönsä Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) ja Suomen eurheilumaajoukkueen kanssa.

Yhteistyön tavoitteena on kehittää kotimaista kilpailutoimintaa, tukea huipulla olevia ja sinne pyrkiviä pelaajia sekä tuoda esiin pelaamisen hyviä puolia.

”Haluamme lisätä tämän yhteistyön myötä keskustelua kilpapelaamisesta sekä pelikulttuurista perheissä. Lapset ja nuoret löytävät pelaamisen kautta kavereita ympäri maailman, he oppivat kieliä ja ongelmanratkaisutaitoja. Haluamme myös madaltaa kynnystä osallistua pelaamiseen asuinpaikasta tai taustoista huolimatta”, kertoi Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.

Telialla on jo aiempaa kokemusta kilpailutoiminnasta sen tukemisesta. Yhtiö hankki vastikään  jääkiekon SM-liigan mediaoikeudet ja on Suomen Palloliiton sekä EM-Koriksen pääyhteistyökumppani. Telian voidaan odottaa painottavan yhteistyössään ns. kasvatuksellista pelitoimintaa, sillä yhtiö nosti eurheilun yhteydessä esiin toimintansa Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Myös SEULin puolella oltiin oikein tyytyväisiä uudesta yhteistyökumppanista.

”Rakennamme Suomessa tervettä ja toimivaa elektronisen urheilun kenttää, jossa mahdollistamme eri toimijoille ja pelaajille mahdollisuuden edetä turvallisesti kohti kilpapelaamisen ammattilaisuutta. Haluamme myös osallistua keskusteluun pelaamisen positiivisista puolista ja tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa. Telia on meille kumppanina voimavara. Yhteistyö laajentaa entisestään mahdollisuuksiamme tehdä lajille parempaa tulevaisuutta”, sanoi SEUL:n puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Suomen eurheilumaajoukkue tullaan paljastamaan Telialla 25.10.

Lähde: Telia Kuvalähde: Telia