Verkko- ja viestintäyhtiö Telia Finland ja Suomen tunnetuin e-urheiluorganisaatio ENCE eSports julkistivat tänään yhteistyösopimuksen.

Telian mukaan yhteistyön tarkoituksena on syventää yrityksen osaamista e-urheilun saralla ja luoda pohjaa yrityksen edelläkävijyydelle suomalaisessa e-urheilussa. Lisäksi yhteistyö tuo Suomen suurimpiin kuuluvalle teleoperaattorille uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

”ENCE:llä on vahvaa esports-asiantuntijuutta, jonka avulla myös me voimme oppia tuntemaan lajia entistä syvemmin. Esports on vahvasti meidän liiketoimintaamme sidoksissa ja etsimme sen ympäriltä uudenlaisia mahdollisuuksia, joista asiakkaamme voivat innostua, hyötyä ja oppia. Haluamme myös lisätä keskustelua kilpapelaamisesta sekä pelikulttuurista Suomesssa laajemmin”, kommentoi Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen Telian tiedotteessa.

Telia hyppäsi e-urheiluun mukaan lokakuussa, kun se ilmoitti yhteistyöstään Suomen elektronisen urheilun liiton SEULin ja Suomen e-urheilumaajoukkueen kanssa.

ENCE:n toimitusjohtajan Petri Hämälän mukaan suuri syy yhteistyön aloittamiselle oli ENCE:n tavoite ammattimaistaa suomalaisen e-urheilun kenttää.

”Yhteistyön käynnistäminen Telian kanssa tuo molemmille osapuolille mahdollisuuden kasvattaa toimintaympäristöään. Meidän tehtävämme on ammattimaistaa suomalaista kilpapelikenttää ja luoda uusia suomalaisia menestystarinoita niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Samalla Telia saa käyttöönsä ENCE:n vahvan asiantuntijuuden kilpapelaamisen vaatimuksista, jotka muuttuvat ja kehittyvät kiihtyvällä tahdilla. Olemme äärimmäisen iloisia saadessamme olla käynnistämässä Telian matkaa kohti esportsin maailmaa”, Hämälä kertoi.

ENCE eSportsilla on toimintaa neljässä eri pelissä: Overwatchissa, Starcraft 2:ssa, Heartstonessa ja Rainbow Six:ssä, jossa joukkue voitti sunnuntaina pelin arvoturnauksen.

 

Lähde: telia.fi

Kuvalähde: ence.gg