Pelkästään numeroillakin mitattuna Assembly Summer on Suomen isoin verkkopelitapahtuma. Viikonloppuun mahtuu niin valtavasti oheistoimintaa, näytteilleasettajia, hauskanpitoa, tempauksia ynnä muuta, että tapahtuma on ansaitusti saanut nimityksen ”pelifestivaalit”. Vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma kasvaa ja muuttuu laadukkaammaksi vuosi vuodelta. Eritoten lavapuitteet ja CS:GO-turnauksen lähetystekniikka on mennyt entistä ammattimaisempaan suuntaan. Uutta tekniikkaa lisätään vuosi vuodelta ja voisi melkein kuvitella, että uuden tekniikan kokeileminen on vain ennakkovalmistautumista isoa suomalaista areenatapahtumaa varten.

Tapahtuman erikoisin konsepti nähtiin kuitenkin jo torstai-iltana: isosti Assemblyissa mukana toimiva Telia järjesti Porukat vs Porukat -turnauksen, jossa nuorempien lanittajien vanhemmat saivat ottaa mittaa toisistaan ammattilaispuitteissa, isolla lavalla. Turnauspelinä toimi Overwatch ja pelimuotona ”kaikki vastaan kaikki”. Turnaus kesti yhteensä noin kaksi tuntia ja useiden kierrosten jälkeen voittajaksi selviytyi Juha-Pekka, pelinimeltään ”Zapper”. Viimeisen kierroksen perusteella vaikutti siltä, että Zapper on joskus ennenkin pelannut Overwatchia. Sen verran ylivoimaista menoa oli.

 

Kuvassa turnauksen voittaja, Zapper, poikansa kanssa.

Eurheilu.com jututti turnauksen tiimoilta Telian pelaamisen ja e-urheilun päällikköä, Raakel ”xenophics” Aaltosta:

Mistä koko idea konseptiin syntyi? 

”Ennen kuin koko Telia-Assembly -kauppaa edes oli julkistettu, istuimme alas porukalla ja mietimme mikä olisi semmoinen asia jota ei ole ennen nähty Suomessa. Brainstormaamista oli paljon ja lopulta tuli ajatus, että mitä jos äidit ja isät pelais keskenään. Haluttiin testata sitä, löytyykö Suomesta riittävästi äitejä ja isiä kilpailemaan keskenään elektronisessa urheilussa. Tälle tottakai haluttiin luoda ammattimaiset puitteet: turnaus tapahtuu isolla lavalla, isolla hypellä.”

Aiotteko jatkaa konseptin tekemistä tulevissa tapahtumissa?

”Jos tätä toivotaan lisää, niin pistäkää ihmeessä twitterissä viestiä meille! Ajattelen itse niin, että Telia haluaa yllättää ja tavoite on haastaa koko skeneä ja tuoda tapahtumiin uusia asioita pilke silmäkulmassa. Fokuksemme on pelaaja itse. Perimmäisin syy miksi tämä järjestettiin oli se, että haluttiin vanhempien oikeasti olevan kiinnostuneita siitä, mitä lapsi tekee. Pelaamista ja kilpapelaamista ymmärretään perheissä vielä melko huonosti. Tämän takia haluttiin tarjota mahdollisuus, jossa vanhempi pääsee pelaamaan ammattimaisessa ympäristössä samalla saaden pienen maistiaisen siitä maailmasta, missä me muut eletään.”

Mainitsit, että Telia ylipäätään haluaa olla enemmän tapahtumissa mukana. Voiko rivien välistä lukea, että Telia rantautuu jatkossa isosti myös muihin verkkopelitapahtumiin Suomessa?

”Sanotaan näin, että Assembly ei ollut meidän maali, vaan se oli yksi osa tätä pitkää juoksua mihin me ollaan lähdetty. Haluamme tehdä asioita, mitkä kiinnostaa suomalaisia pelaajia. Suunnittelemme tällä hetkellä Assemblyjen kanssa yhdessä tulevaisuutta ja se ei välttämättä ole sitä, mitä saattaisi ajatella. Kannattaa siis todellakin laittaa meidän twitter-tili seuraan syksyn julkistuksia varten.”

Telia on tullut jäädäkseen elektronisen urheilun kentälle.