Northern League of Legends Championship (NLC) 2021 -kevätkaudella pohjoisen herruudesta nähdään taistelemassa kaksi suomalaisorganisaatiota: Jo aiemmin NLC:ssä mukana ollut ENCE sekä viime kesänä ensimmäistä Telia Esportsin järjestämää League of Legends -kautta dominoinut KOVA. Molemmat joukkueet olivat mukana syksyllä järjestetyssä NLC Fall Open -turnauksessa, mutta siellä joukkueet eivät kohdanneet toisiaan.

Noin kuukausi sitten KOVAa lähestyttiin NLC:n toimesta, ja kyseltiin organisaation ajatuksista NLC:tä kohtaan. Koska syksyllä KOVA jäi karttavoiton päähän paikasta, kiinnostusta totta kai löytyi.

– Kotimaa jäi nyt taakse ja pelataan NLC:ssä ja toivottavasti pysytään myös siellä! Pelaajathan on ihan into piukeena tästä, kommentoi KOVAn joukkueenjohtaja, Timo Tarvainen.

Huolimatta siitä, että KOVA voitti lähes puhtaalla pelillä niin Telian liigan kuin myös Telia Masters -turnauksen, on joukkueesta Twitterin perusteella kaksi pelaajaa menossa vaihtoon. Vain hetki NLC-paikasta tiedottamisen jälkeen KOVAn top-pelaaja Tatu ”Tatuy” Jauhianen twiittasi, että try-outit joukkueen mid- ja jungler-pelaajaksi ovat auki.

Kuten muissakin urheilulajeissa, myös kilpapelaamisessa pelaajamuutokset kuuluvat asiaan. Tarvaisen mukaan pelaajamuutokset LoLissa ovat yleisiä, sillä pelissä eletään niin sanottujen splittien mukaan, esimerkiksi NLC Springin ollessa yksi splitti, ja niiden välissä liikehdintää pelaajamarkkinoilla tapahtuu.

– Me oleme osana tätä ekosysteemiä ja sitä kautta tavoitteena on saada mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue, joka pystyy menestymään pitkällä aikavälillä ja tasaisesti NLC:n erittäin kovatasoisessa seurassa, Tarvainen toteaa.

Kuva: KOVA

Eurheilu.comin ja KOVA Esportsin omistaa Esports media solutions Oy.