History of Hearthstone on uudenlainen kilpailuformaatti, jossa kahdeksan kilpailijaa ottaa kuuden viikon aikana mittaa toisistaan jahdatessaan 10 000 dollarin palkintopottia. Uutta turnauksessa on formaatti, jossa pelaajat avaavat pelin lisäosia joka viikko. Tämä tarkoittaa, että ensimmäisen viikon aikana pelaajilla on käytössä vain pelin classic korttisarja, ja lopulta finaaleissa pelaajat voivat käyttää kaikkia pelin lisäosia.

Tärkeä lisä sääntöihin on neljän kielletyn kortin lista. Huolimatta kilpailuviikosta Naga Sea Witch, Jade Idol, Voidlord ja Call to Arms pysyvät kiellettyjen korttien listalla. Nämä kortit on nähty yksinä suurimmista ongelmista turnauspelaamisessa, ja toivottavasti niitten poistaminen kannustaa monipuolisiin taktiikoihin myös myöhemmillä viikoilla jolloin uusimmat lisäosat otetaan mukaan liigaan.

Turnaukseen on kutsuttu neljä pelaajaa Amerikoista, ja neljä pelaajaa Euroopasta

Pelajaat:

History of Hearthstone pelataan kuuden viikon aikana, ja kunkin viikon pelit lähetetään keskiviikkoisin kello 20:00 Suomen aikaa englanniksi selostettuna Tempo Stormin Twich-kanavalta. Joka viikko pelataan neljä ottelua, eli jokainen pelaaja pelaa yhden ottelun.

Liiga onnistuu toivottavasti tuomaan lisää katsojia pelin kilpailupuolelle. Hearthstone on vuodesta toiseen pitänyt paikkansa Twitchin katsotuimpien pelien joukossa, mutta erityisesti turnauksien katsojamäärät ovat olleet viime vuosina laskussa. Useat Reddit-käyttäjät syyttävät yksitoikkoista turnausmetaa jossa samat 3-4. pakkaa nähdään kierroksesta toiseen. Tempo Stormin mallissa tämä unohtuu, mikä tarjoaa katsojille uutta jännitettävää joka viikko.

Lähde: Tempo Storm