Valve jakoi The Internationaliin kuusi kutsupaikkaa. Kutsutut tiimit etenevät suoraan turnauksen päätapahtumaan 7.-12. elokuuta. Seattlen KeyArenalla.

Kutsun saivat OG, Team Liquid, Evil Geniuses, Newbee, Invictus Gaming sekä Virtus.Pro. Sekä Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen (Team Liquid) että Jesse ”JerAx” Vainikka (OG) ovat kutsuttujen joukossa.

Kutsutut joukkueet

Team Liquid

 1.  MATUMBAMAN
 2. Miracle-
 3. MinD_ContRoL
 4. GH
 5. KuroKy

Evil Geniuses

 1. Arteezy
 2. SumaiL
 3. UNiVeRsE
 4. zai
 5. Crit-

Virtus.Pro

 1. RAMZES666
 2. No[o]ne-
 3. 9pasha
 4. Lil
 5. Solo

OG

 1. n0tail
 2. ana
 3. s5
 4. JerAx
 5. Fly

Invictus Gaming

 1. BurNing
 2. Op
 3. Xxs
 4. BoBoKa
 5. Q

Newbee

 1. Moogy
 2. Sccc
 3. kpii
 4. Kaka
 5. Faith

Kutsuissa ei suuria yllätyksiä nähty. Kaikki kutsutut joukkueet ovat pelanneet vahvasti kuluvalla kaudella. Joukossa on kolme entistä The Internationalin voittajaa (Evil Geniuses 2015, Newbee 2014, Invictus Gaming 2012). Viime vuoden voittajaa Wings Gamingiä ei ole kutsuttu, sillä se lopetti toimintansa aikaisemmin tänä vuonna.

Turnaukseen on jaossa kutsuttujen joukkueiden lisäksi 16 paikkaa, jotka ratkotaan aluekohtaisten karsintojen avulla. Jokaiseen maakohtaiseen karsintaturnaukseen on jaossa kaksi paikkaa avoimen online-karsinnan kautta ja loput karsintaturnauksen paikoista on jaettu kutsuilla.

Online-karsinnat käydään 22..-26. kesäkuuta. Jokaisella karsinta-alueella on kaksi online-karsintaa, joiden voittajat jatkavat aluekohtaiseen karsintaturnaukseen.

Champions-karsinnat käydään pelin sisäisten viikoittaisten Battle Cuppien voittajien välillä. Jokaisen karsinta-alueen Champions-karsinnan voittaja etenee aluekohtaiseen karsintaturnaukseen.

Aluekohtaiset karsintaturnaukset käydään 26.-29. kesäkuuta. Turnauksessa on 10 paikkaa, joista osa on jaettu kutsuilla ja osa Online-ja Champions-karsintojen kautta. Turnausten voittajat etenevät The Internationalin lohkovaiheeseen. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa myös toiseksi ja Kiinassa ja Kaakkois-Aasiassa toiseksi ja kolmanneksi tulleet jatkavat lohkovaiheeseen.

 

Karsintojen ennakkosuosikit

Eurooppa (3 paikkaa)

Euroopassa karsintaturnauksen ennakkosuosikki on Secret. Vahvoja näyttöjä kuluvalla kaudella löytyy kahdella Major-finaalilla, joista toinen päättyi voittoon ja toinen tappioon. Toiset kaksi paikkaa menevät luultavasti Champions qualifierissa pelaavalle Alliancelle sekä kutsun karsintoihin saaneelle Mousesportsille. Euroopan karsinnoissa pelaa myös Penta Sports, jossa pelaa Riku ”buugi” Fält.

Pohjois-Amerikka (2 paikka)

Pohjois-Amerikassa turnauspaikat vievät luultavasti Digital Chaos sekä Planet Odd. Vanhojen The International-konkarit osaavat varmasti johdattaa joukkueensa karsinnoista läpi. Fun Fact: Planet Odd on Digital Chaoksen vanha joukkue, joka erosi organisaatiosta huhtikuussa ja siirtyi piakkoin uuden organisaation alle.

Etelä-Amerikka (1 paikka)

Etelä-Amerikan karsinnassa on vain 4 kutsuttua joukkuetta. On vaikea sanoa, kenelle turnauspaikka aukeaa, kun suurin osa karsinnan joukkueista on vielä ratkeamatta.

CIS-alue (2 paikkaa)

Kaakkois-Aasiassa yhden turnauspaikan vie Team Empire. Toisesta turnauspaikasta tulee tiukempi vääntö, kun Internationalien konkari Natus Vincere ja Vega Squadron sekä Gambit Esports taistelevat turnauspaikasta. Na’Vi on ollut toistaiseksi jokaisessa The Internationalissa, mutta joukkueen pelaaminen on sakannut jo pidemmän aikaa.

Kaakkois-Aasia (3 paikkaa)

Kaakkois-Aasiassa paikat jakautuvat todennäköisesti TNC Pro Teamin, Fnaticin ja Facelessin kesken. Kutsuttujen joukkueiden seassa ei ole varsinaisia villejä kortteja, joten karsinnasta ei ole odotettavissa suuria yllätyksiä.

Kiina (3 paikkaa)

Kiina on Kiina. Kaikki on mahdollista ja kuka tahansa voi päästä jatkoon.

 

The Internationalin palkintopotti on tällä hetkellä 15,994,950 $ ja kasvaa edellen.

 

Lähteet: Liquipedia

Katso myös: MATUMBAMAN JA TEAM LIQUID TOISEEN PERÄTTÄISEEN EPICENTERIN VOITTOON