Dotakauden huipentavan The Internationalin palkintopotti tulee olemaan suurin e-urheilussa koskaan jaettu rahapalkinto. Pitkälti dotayhteisön voimin rahoitettu potti puhkaisi taianomaisen 30 miljoonan dollarin rajapyykin sunnuntaina. Artikkelin kirjoitushetkellä potin taaloissa mitattu koko on 30 044 736 Yhdysvaltain dollaria.

The International -potti on kasvanut huomattavasti edellisvuosia nopeammin. Palkintosumman kehitystä seuraavan Dota 2 Prize Pool Tracker -sivuston mukaan kasvu on ollut miltei kolmanneksen viime vuotta rivakampaa. Nykyisellään potti on jo suurempi kuin piakkoin New Yorkissa pelattavan Fortnite World Cupin tasan 30 miljoonan dollarin kokoinen palkintosumma. Mikäli kasvuvauhti säilyy entisellään, muodostunee lopullinen palkintopotti vielä huomattavasti nykyistäkin kookkaammaksi.

Palkintosumman kasvusta on kiittäminen ensisijaisesti dotayhteisöä. Pelaajien pelinsisäisistä ostoista kanavoidut rahat muodostavat leijonanosan palkintopotista. Myyntiä ovat siivittäneet Battle Pass -tuoteperheen erikoisjulkaisut, joista viimeisin ajoittuu perjantaille. Toistaiseksi julkaisemattomiin tuotteisiin lukeutuu muun muassa odotettu Immortal Treasure III, joka julkaistaneen elokuussa. Pelaajilla on mahdollisuus ostaa Battle Pass -tuotteita ja siten kasvattaa pottia entisestään vielä yli kuukauden ajan.

Tänä vuonna Shanghaissa pelattava The International on tullut tunnetuksi jättimäisistä palkintopoteistaan. Palkintorahoihin erikoistuneen Esports Earnings -sivuston mukaan nimekäs Dota-turnaus pitää nimissään viittä suurinta e-urheilussa koskaan jaettua palkintopottia. Nyt jakoon saatettava summa on kuitenkin jo niin suuri, että sen suhteuttaminen voi tuottaa hankaluuksia. Sanottakoon kuitenkin, että se on esimerkiksi jo noin kolme kertaa suurempi kuin huhtikuussa Yhdysvalloissa pelatun arvostetun golf-turnauksen, The Mastersin, palkintopotti.

Lähteet: esportsearnings.com, Dota 2 Prize Pool Tracker, PGA Kuvalähde: Red Bull