Tämän vuoden International on parin viime päivän aikana osoittanut todellakin edustavansa lajin tämänhetkistä huippua. Keskiviikon ja torstain välisen yön otteluiden jälkeen turnauksessa ei ole mukana yhtään häviäjien lohkoon sijoitettua joukkuetta – kaikki pudotusuhan alla olevat joukkueet ovat tippuneet sinne voittajien lohkosta.

Tällä hetkellä näyttää samanaikaisesti sekä hyvältä että huonolta TI:n vuorottelu-laille; vuorovuosin Aegiksen on vienyt kiinalainen tai länsimainen joukkue. Viime yön otteluiden jälkeen mukana on ainoastaan yksi kiinalaisjoukkue: PSG.LGD. LGD:n otteista todellakin näkee, että alueen ylpeys ja edustaminen on heidän harteillaan. Joukkue on pelannut käsittämättömän puhdasta Dotaa ja vaikuttaa lähes ylivoimaiselta.

Turnauksen ennakkosuosikiksi nimetty, puolustava mestari Team Liquid otti yhteen Kiinan viimeisen toivon kanssa aamuyöllä, eikä lopputulos näin kotimaan kannalta ollut kaunista katsottavaa. Hieman kyseenalaisten draftien jälkeen Liquid otti selkään 2-0 noin tunnin peliajan jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että Liquid käy hakemassa vauhtia pudotusuhan alla häviäjien lohkosta.

 

OG vastaan Evil Geniuses

EG:n kapteeni Fly onnittelee Topsonia ottelun jälkeen

Tänään aamukuudelta käynnistynyt ottelu OG:n ja Evil Geniusesin välillä oli ehdottomasti turnauksen tähänastisista taisteluista tulisin. OG:n oli onnistnut nousemaan voittajien lohkon semifinaaleihin kukistettuaan entisen mid-pelajaansa Resolut1onin uuden joukkueen VGJ.Stormin vakuuttavasti 2-0. EG taasen löysi tiensä otteluun lyötyään Team Secretin niin ikään 2-0.

Kovien tunteiden ottelu merkitsi OG:lle paljon enemmän kuin voittajien lohkon finaalipaikkaa: joukkueen kapteeni Johan ”N0tail” Sundstenille vastaan asettui joukkuetta selkään puukottanut entinen ystävä Tal ”Fly” Aizik. Voitto EG:stä merkitsi kapteenille varmasti enemmän kuin mikään muu tähän astisista.

Joukkueet pelasivat käsittämättömän tiukan paras kolmesta -ottelun, jonka 2-1 tuloksen päätteeksi OG jatkoi voittajien lohkon finaaliin. Sekä otteln toinen että kolmas erä ovat sinnikkään, pitkän kaavan pelaamisen malliesityksiä, joihin kuuluu muun muassa pelin kääntäminen yli 20.000 kullan tappioasemasta.

Jos aiot jonkun ottelusarjan katsoa jälkikäteen uusintana, suosittelen ehdottomasti tätä.

Tulokset:

Toinen päivä, voittajien lohko

  • VGJ.Storm 0 – 2 OG
  • Evil Geniuses 2 – 0 Team Secret

Toinen päivä, häviäjien lohko

  • OpTic Gaming 2 – 0 Team Serenity
  • Virtus.Pro 2 – 0 Mineski

Kolmas päivä, voittajien lohko

  • Team Liquid 0 – 2 PSG.LGD
  • OG 2 – 1 Evil Geniuses

Kolmas päivä, häviäjien lohko

  • VGJ.Storm 2 – 0 Winstrike
  • Team Secret 2 – 1 Vici Gaming

 

Päivän poiminta

Kunniamaininnat:

Huolimatta viime päivien käsittämättömän hienoista yksilösuorituksista tai koskettavasta näkökulmasta rintasyöpää sairastavan Sheeverin elämään, tullaan nämä päivät todennäköisesti muistamaan siitä hetkestä kun N0tail kohtasi Flyn.

Aina karismaattinen ja positiivista asennetta huokunut N0tail on ollut koko turnauksen ajan kuin toinen ihminen kun entisten joukkuetoverien lähtö otetaan puheeksi. N0tail on aiemmin sanonut aikovansa pelata Flyn kanssa, kunnes jättää Dotan kokonaan.

OG:n entinen kapteeni Fly ja offlanen pelaaja Gustav ”S4” Magnusson jättivät joukkueen kesäkuussa. JerAxin sanojen mukaan kaksikon lähtö EG:hen tapahtui aivan yllättäen, tunteja ennen OG:n lentoa Kiinan SuperMajoriin. Ottelun voiton merkitystä tanskalaiskapteenille voi itse kukin henkilökohtaisesti arvuutella, mutta kuvista ja videoista päätellen hymyä ei tyypillisesti pirteältä N0taililta liikaa herunut, ainakaan kohti vastustajia.

Ottelun jälkeisten kättelyiden mulkaisu jää todennäköisesti elämään, ainakin kunnes nämä kaksi entistä ystävää saavat välinsä selviksi.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Jussi Jääskeläinen Videolähde: Twitch