Kolme neljästä lohkovaiheen ottelupäivästä on nyt pelattu ja tuloksien jälkeen yhteensä kolme joukkuetta on varmistanut paikkansa lopputurnauksessa – Euroopan Team Liquid ja Pohjois-Amerikan Evil Geniuses ja VGJ.Storm.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että turnauksen neljästä ennakkosuosikista (Liquid, PSG-LGD, VP ja Secret) ainoastaan yksi on varmistanut jatkonsa. Virtus.Pro (8-4) ja PSG-LGD (9-5) ovat vahvasti kiinni jatkopaikoissa, mutta Team Secretin tulos (6-6) on kaukana odotetusta. Kaikki todennäköisesti jatkavat eteenpäin, mutta Secretin sijoitus pääturnauksen voittajien lohkoon ei ole missään nimessä varmaa.

B-lohkossa joukkueet ovat keskenään olleet äärimmäisen tasaisia. Tuloksella 4-8 pohjaa pitävä OpTic Gaming on käytännössä ihan yhtä suurella todennäköisyydellä jatkamassa eteenpäin, kuin seuraavat kolme tuloksen 5-8 joukkuetta. A-lohkossa sen sijaan taulukon jumbot ovat hyvin selkeitä. Lohkon heittopusseina ovat toimineet Kiinan Invictus Gaming (4-12) ja CIS-alueen Winstrike (3-11). Lohkovaiheen päätteeksi molempien lohkojen jumbot tippuvat turnauksesta pois.

Lohkovaiheen huomionarvoisimmat joukkueet ovat ehdottomasti olleet Virtus.Pro ja Evil Geniuses. Pitkin Pro-Circuit -kautta vastustajillaan lattiaa pyyhkinyt VP tuntuu suoriutuvan merkittävästi odotettua heikommin. Kaksi 2-0 -tulosta ja neljä tasapeliä pelannut ”punakone” pelaa kieltämättä hyvin, mutta joukkueelta on varmasti odotettu enemmän.

Evil Geniuses sen sijaan on noussut kuin feeniks-lintu konsanaan. DPC-kaudella likimain naurunalaiseksi jäänyt Pohjois-Amerikan vakionimi on yllättänyt niin vastustajat, fanit, kuin vihaajansakin. Tuloksella 11-3 joukkue jää kakkoseksi ainoastaan Team Liquidille, sillä joukkueiden keskinäinen taisto päättyi Liquidin 2-0 voittoon.

EG:n aluetoveri VGJ.Storm on niin ikään varmistanut paikkansa jatkoon 10-2 -tuloksella. VGJ.Stormin kyvyistä nähtiin vivahteita jo DPC-kauden loppuvaiheilla, mutta tasaistakin tasaisemmassa B-lohkossa ei joukkueen tulos ole mikään ihan pieni saavutus.

Tämän päivän otteluiden jälkeen pääsee ennustamaan pääturnauksen turnauskaaviota, Compendiumin kaavioennustuksen auetessa huomenna klo 12 suomen aikaa. Päivän ottelukierros alkaa illalla kello 19 ja eri ottelut löydät helpoiten Twitchin Dota 2 -valikosta.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Dota2ti, Liquipedia