Jesse ”JerAx” Vainikan ja Topias ”Topson” Taavitsaisen OG on edennyt tämän vuoden Internationalin finaaliin. Voittajien lohkon finaalissa kaatui PSG.LGD lukemin 2-1.

Huikean jännittävässä ottelussa ratkaisua saatiin odottaa viimeiselle minuutille asti. Kolmanteen erään venynyt ottelusarja näytti jo hävityltä, kun LGD kolkutti Tier 4 -torneja viiden miehen voimin, eikä OG:lla pahimmillaan ollut puolustamassa kuin Topson ja Ana.

Yhdessä tuumin he kuitenkin onnistuivat viivästyttämään LGD:n puskua sen verran, että joukkueen kolme muuta alkoivat palaamaan takaisin peliin. LGD:n sai ennen pitkää Anan alas, jonka jälkeen puolustaminen jäi Topsonin, Cebin ja N0tailin harteille.

Tilanteen ratkaisi kuitenkin diebackin jälkeen palannut JerAx, joka antoi kylmää kyytiä koko LGD:n porukalle aivan jättimäisellä Echo Slamilla. Onnistuneen puolustuksen jälkeen tie LGD:n ancientille oli tyhjä liki kaksi minuuttia, joka riitti OG:lle pelin lopettamiseen.

Hyviä uutisia tasapainottamaan on kuitenkin ilmoitettava, että häviäjien lohkon semifinaaliottelussa myös Evil Geniuses pääsi järjestämään täysin odottamattoman jymypaukun. Täyskäännöksen Internationaliin tehnyt amerikkalaisjätti peittosi turnauksen ennakkosuosikin Team Liquidin 2-0 ja tiputti sen turnauksesta.

Tämä tulos tarkoittaa sitä, että tänään nähtävät ottelut tulevat olemaan PSG.LGD vastaan Evil Geniuses, jonka voittaja jatkaa finaaliin OG:ta vastaan. On siis olemassa mahdollisuus, että OG:n N0tail ja EG:n Fly kohtaisivat uudelleen turnausfinaalissa.

Päivän otteluille on annettu alkamisajaksi jälleen kello 20:00. Mikäli sijaitset Espoossa, Tampereella tai Jyväskylässä, kannattaa harkita paikkakunnallasi järjestettyihin kisakatsomoihin osallistumista.

Tulokset

Neljäs päivä, häviäjien lohko:

  • OpTic Gaming 1 – 2 Virtus.Pro
  • VGJ.Storm 0 – 2 Team Secret
  • Evil Geniuses 2 – 0 Virtus.Pro

Viides päivä, voittajien lohko:

  • OG 2 – 1 PSG.LGD

Viides päivä, häviäjien lohko: 

  • Team Liquid 2 – 0 Team Secret
  • Team Liquid 0 – 2 Evil Geniuses

Päivän poiminta

Mikäli yöllinen trilleri jäi sinulta välistä, suo itsellesi se, että katsot ottelun ratkaisuhetket yllä olevasta linkistä. Koko ottelusarja oli turnauksen tähän astisista jännittävin ja tapahtumarikkain ja viimeisen pelin ratkaisuhetket kiteyttävät loistavasti ottelun hengen.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Jussi Jääskeläinen