Dust2 on noussut yhdeksi ikonisimmista CS:GO – pelin kartoista ja sen takia se on myöskin monen pelaajan ehdottomia suosikkeja. D2 – karttaa nähdäänkin usein pelattavan ammattilaistasolla isommissa turnauksissa. D2 painottuu Lähi-Itään niinkuin edeltäjänsä Dust. Edeltäjäänsä verrattuna D2 on muuttunut todella paljon, sillä ainoat tunnistettavat samankaltaisuudet edeltäjäänsä ovat seinien hiekkakuviointi sekä lattiahiekka.

Myöhemmin karttaan lisättiin visuaalisesti tunnistettavia ominaisuuksia kartan asetusten näyttämiseksi. Alkuperäisessä versiossa arkkitehtuuri oli islamilaista, joka heijastaa nykyaikaiseen Lähi-Itään. Kun puolestaan uudistetussa versiossa kartta painottuun Marokkoon, joka ei kuitenkaan sijaitse Lähi-Idän maantieteellisellä alueella, mutta vastaa arkkitehtuurisesti samaa tyyliä.

Tietopaketti Dust2:sesta:
  • Dust2 – kartassa on nähty yhteensä reilu 18 700 tappoa
  • Terroristit ovat pystyneet voittamaan kierroksia 51,5% ja vastaavasti CT:llä prosenttilukema on 48,5%.
  • Ensimmäisen tapon jälkeen samainen prosenttilukema nousee terroristipuolella 76,7%:iin ja CT:llä vastaava prosenttilukema on hieman matalampi 69,5%.

Heinäkuun alussa Pinnacle Esports julkaisi omalle twitter-tililleen twiitin ”Kings of Dust2” – otsikolla, jossa lueteltiin kaikkien aikojen parhaat pelaajat D2 – kartassa, kun mittarina oli 2.0 rating sekä sulkuihin oli merkattu jokaisen listatun pelaajan pelaamat D2-kartat.

 

Kuvalähde: Redbull