Maailman listauksen ensimmäisellä paikalla jo kesäkuun alusta viihtynyt BIG on kevään ja kesän aikana noussut uskomattomaan lentoon. Suurin tekijä menestyksen taustalla on ollut Ismailcan ”XANTARES” Dortkardes, joka on koronan vuoksi online-muotoon muutetuissa turnauksissa ollut huippuvireessä. Tilastot kuitenkin osoittavat, että XANTARES ei ole ainoastaan niin sanottu ”onliner”, eli pelaaja joka pärjää online-turnauksissa paremmin kuin lan-turnauksissa.

Tammikuussa 2020 BIG tipahti HLTV:n maailmanlistalla sijalle 46. Listaussijoitus oli organisaation historian alhaisin. Kevään ja kesän aikana tapahtuneen hurjan nousun seurauksena joukkue on noussut rankingkärkeen sekä HLTV:n että ESL:n listauksessa.

Ei ole yllättävää, että yhtä BIG:in parhaista pelaajista on XANTARES:in nousun yhteydessä kritisoitu  ainoastaan hyväksi online-pelaajaksi. Tilastot kuitenkin ovat osoittaneet tämän väitteen vääräksi.

Kyseinen pelaaja on pelannut urallaan vasta 44:ssä lan-turnauksessa, joten on haastavaa verrata lan- ja online-turnauksia. Toisaalta on myös totta, että tämä turkkilais-makedonialainen on ollut poikkeuksellinen online-turnauksissa. Tämän osoittaa se, että pelaajan vuotuinen Rating 2.0 ei ole koskaan pudonnut 1,14 alapuolelle.

Huolimatta  pienestä otoskoosta, XANTARE:ksen pelaajat ovat parempia kuin monet kriitikot uskovatkaan. Esimerkiksi katsottaessa vuotta 2016, oli hänen vuotuinen 2.0 rating online-peleissä vaikuttava 1,21. Kuitenkin Lan-peleissä hän  pelasi uskomattomalla 1,35 ratingilla, mikä tarkoittaa sitä, että hän pelasi LAN-turnauksissa jopa paremmin.

Joka tapauksessa BIG:in on todistettava, että joukkue pystyy pelaamaan myös Lan-turnauksissa vakuuttavasti, kuten kevään ja kesän aikana onlines:sa. Kuitenkin kritiikki siitä, että joukkueen tähtipelaaja olisi ainoastaan onliner, on perusteeton.

Lähde: Dexerto