Suomalaisen Timo ”Taimou” Kettusen kotijoukkue Dallas Fuel on ollut yksi Overwatch Leaguen murhenäytelmistä. Länsimaita hallinneen Team EnVyUsin ympärille rakennettu Fuel ei ole saanut peliään toimimaan, vaikka joukkueesta löytyykin rutkasti raakaa taitoa. Overwatch Leaguen vaativa koordinaatio ja yhteispeli eivät ole joukkueelta onnistuneet, jonka lisäksi sitä rampautti aloituskuusikossa pelanneen Félix ”xQc” Lengyelin pelikiellot ja irtisanominen.

Main-tankkina pelanneen Lengyelin tilalle oli vaikea löytää sopivaa korviketta ja  jopa dps:änä pelaava Kettunen taipui hetkeksi tankin rooliin.

Pökköä joukkueen pesään on kuitenkin antanut kolme asiaa: Entisen päävalmentajan Kyle ”KyKy” Souderin irtisanominen, uuden päävalmentajan Aaron ”Aero” Atkinsin tuoma tuore lähestymistapa ja Brigitten aikaansaama metan täydellinen sekoittuminen.

Atkinsin mukaatulon myötä joukkueen on onnistunut pelata tiukemmin yhdessä ja pelaajat ovat vähitellen onnistuneet löytämään oman paikkansa kokoonpanossa. Esimerkiksi Brandon ”Seagull” Larnedista on kehkeytynyt joukkueen projectile-dps, joka taipuu usean muun hahmon ohella D.Vaan. Tämä taasen on antanut flex-pelaaja Pongphop ”Mickie” Rattanasangchodille mahdollisuuden vaihtaa Brigitteen, mikä on ollut usean taistelun ratkaiseva tekijä.

Myös Kettunen näyttää saaneen vanhan näppituntumansa takaisin.

Tämän lisäksi Brigitte on tehnyt dive-metasta (joka sattumoisin oli Dallas Fuelin Akilleen kantapää) vähemmän kannattavan. Monet joukkueet hakevat vielä tukevaa jalansijaa uudessa metassa, mikä on ollut Dallas Fuelin eduksi. Nämä päihittivät viime viikolla edellisen kauden pistekuninkaan (voittolukemin 10-0) Boston Uprisingin hurjin 3-0 luvuin, ja kruunasivat viikon peittoamalla Joona ”Fragi” Laineen kotijoukkueen Philadelphia Fusionin 3-1.

Dallas Fuel seisoo jo vaiheen kolmannen viikon alussa 3-1 voittolukemissa, mikä oli näiden edellinen ennätys. Nähtäväksi jää, onko kyseessä pysyvä muutos vai ainoastaan uuden metan luoma poikkeama.

Lähde: Overwatch League Kuvalähde: Overwatch League