Battle royale -genreen saatiin eilen yllätyslisäys, kun Titanfall-pelisarjasta tuttu Respawn Entertainment julkaisi uuden Apex Legends -pelinsä. Peli oli välittömästi ladattavissa ja pelattavissa ilmaiseksi XBOX Onella, PS4:llä ja PC:llä.

Kyseessä on eräänlainen sivuosa Titanfall 2:lle, sillä peli sijoittuu sarjan maailmaan ja kuvaa sen toisen osan jälkeisiä tapahtumia. Battle royale genren mukaisesti jokaisessa ottelussa pelaa samanaikaisesti yhteensä 60 pelaajaa.

Vaikka genressä alkaa jo olla jonkin verran tungosta, on Apex Legends selvästikin onnistunut erottumaan massasta. Tämän apuna ovat pelin kahdeksan eri hahmoluokkaa, Ultimate Abilityt sekä muita erikoiskykyjä. Titanfallista tuttu painotus monipuoliseen liikkumiseen on sen sijaan mukana huomattavasti pienemmissä määrin.

Eilinen julkaisu oli varsin onnistunut, sillä peli keräsi jo ensimmäisen kahdeksan tuntinsa aikana yli miljoona pelaajaa. Sitä onkin tarkoitus tukea pitkällä aikavälillä, ja esimerkiksi hahmoluokkien tasapainottamiseen on jo lupauduttu.

Peli itsessään on maksuton, mutta monien muiden battle royale -pelien tavoin se sisältää loot box -systeemin, jonka kautta on mahdollista ansaita kosmeettisia esineitä sekä valuuttaa hahmojen ostoon. Apex Packs -nimisiä loot boxeja sekä kosmeettisia esineitä on mahdollista hankkia myös oikealla rahalla ostetun Apex Coins -valuutan avulla. Näiden lisäksi peliin on ostettavissa ”kausikortti”, Battle Passjonka avulla on mahdollista ansaita vain rajoitetun ajan saatavilla olevia esineitä.

Lähde: Electronic Arts Kuvalähde: Electronic Arts