Pelaamisen toksisuudesta on puhuttu viime aikoina paljon. Asia on ollut otsikoissa vähän väliä, kun eri pelaajat ja vaikuttajat ovat jakaneet saamiaan törkykommentteja. Nyt HAVU yhteistyökumppaninsa Kotipizzan kanssa on aloittanut Don’t Be Toxic -kampanjan, jonka tavoitteena on luoda nykyistä miellyttävämpi peliympäristö kaikille pelaajille.

Kampanja julkaistiin videolla, jonka alussa HAVUn CS:GO-joukkueen pelaajat lukevat saamiaan kommentteja sekä kertovat, minkälaisia tunteita kommentit aiheuttavat.

– Varmaan pahin noista on sillee ku toivoo et joku esim sun perheenjäsen kuolee, kommentoi videolla Sami ”xseveN” Laasanen.

HAVUn tiedotteessa todetaan, että joka toinen nuori joutuu kohtaamaan netissä kiusaamista ja kiusaaminen on tiedostettu ongelma myös nettipelimaailmassa.

– Toksisuuden kitkeminen on sekä harraste- että kilpapelaamisesta tekee pelaamisesta mukavampaa kaikille. Perinteiset urheilulajit ovat jo pitkällä reilujen pelisääntöjen luomisessa ja noudattamisessa. Nyt on meidän vuoromme onnistua, kommentoi HAVU Gamingin markkinointipäällikkö Niklas Pehkonen.

Kampanja keskittyy peliyhteisöön, jossa HAVU ja Kotipizza palkitsevat pelaajia niin pelitaidoista kuin positiivisesta ja kannustavasta asenteesta. Kiusaamiseen ja negatiivisuuteen syyllistyneet pelaajat poistetaan yhteisöstä. HUB pelataan FACEIT-alustalla ja on toiminnassa kolmen viikon ajan, jonka aikana voi voittaa erilaisia palkintoja.

Suomessa toksisuutta on muutenkin lähdetty kitkemään esportsin parista. Loistava esimerkki tästä on esimerkiksi SEULin järjestämä Non-Toxic-sertifikaattikoulutus.