Dota 2:n kilpakausi huipentui lokakuussa The International 10 -suurturnaukseen, ja joukkueet valmistautuvat kovaa tahtia joulukuussa starttaavaan seuraavaan kauteen. Uutisia rosterimuutoksista on sadellut pitkin viime viikkoja, ja sama meininki jatkuu edelleen.

Viikonloppuna vahvistettiin Topias ”Topson” Taavitsaisen jäävän vuoden tauolle kilpapelaamisesta. 23-vuotias kaksinkertainen maailmanmestari aikoo viettää seuraavan vuoden keskittyen perheeseensä, josta on joutunut olemaan pitkään erossa pelaamisen vuoksi.

Katso Taavitsaisen englanninkielinen haastattelu alta! 

OG taas lähtee seuraavaan Dota-kauteen täysin uudella kokoonpanolla. Entisestä joukkueesta Taavitsainen sekä Johan ”N0tail” Sundstein pitävät taukoa, Sébastien ”Ceb” Debs eläköityi kilpapelaamisesta, Syed Sumail ”SumaiL” Hassan siirtyi Lasse Urpalaisen tilalle Team Secretiin ja Martin ”Saksa” Sazdov jättäytyi jo aiemmin vapaille pelaajamarkkinoille.

OG:n uusi kokoonpano on

  • Mikhail “Misha” Agatov
  • Tommy ”Taiga” Le
  • Artem ”Yuragi” Golubiev
  • Bozhidar ”bzm” Bogdanov
  • Ammar ”ATF” Al-Assaf.

Kaksi jälkimmäistä ovat vain 16-vuotiaita, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan miten uudet tulokkaat selviävät seuraavasta kaudesta.

Viikonloppuna saatiin myös mielenkiintoisia uutisia, kun Evil Geniuses ilmoitti Jesse “JerAx” Vainikan liittymisestä joukkueeseen. Vainikka pelasi OG:n riveissä vuodesta 2016 vuoteen 2020, jonka jälkeen jäi tauolle kilpapelaamisesta.

”Olen todella kiitollinen mahdollisuudesta pelata EG:ssä ja toivon, että suoriudumme joukkueena hyvin”, Vainikka kertoo Twitterissä julkaistulla videolla. ”Olen ehkä liian optimistinen siitä, että tämä tulee sujumaan todella hyvin, ja pelkään kuollakseni että käy päin vastoin”, hän nauraa.

”En kilpailisi Dotassa jos en asettaisi tavoitteeksi, että joukkueeni on kaikista paras. En näe omalla kohdallani muuta lähestymistapaa pelata tätä peliä. ”

Vainikan lisäksi joukkueeseen liittyi venäläinen Egor “Nightfall” Grigorenko.