Yksi vuoden 2017 suurimmista Hearthstone-turnauksista jatkuu taas tänään kun ESL Trinity Seriessin toinen viikko pyörähtää käyntiin. Kahdeksan Hearthstonen kärkijoukkuetta jatkaa taistelua yhteensä 150 000 dollarin palkintopotista.

Keskiviikon ensimmäisessä ottelussa ensimmäisellä kierroksella ruotsalainen Alliance saa vastaansa pääsääntöisesti saksalaisen Complexity Gamingin kokoonpanon. Alliancen osalta liiga alkoi surullisissa merkeissä kun G2 Esportsin Thijs ”Thijs” Molendijk onnistui nappaamaan joukkueesta 6-0 voiton Paladinilla. Complexity puolestaan nautti ensimmäisellä viikolla tiukan 6-5 Cloud9:sta. Ensimmäisen viikon tuloksista huolimatta Alliancella on ainakin paperilla vahvempi lineup ja jos ensimmäisen viikon tappio ei paina liikaa moraalia pitäisi joukkueella olla loistavat mahdollisuudet napata voitto ottelusta.

Päivän toinen ottelu käydään Luminosity Gamingin ja Tempo Stormin välillä. Molemmat joukkueet nappasivat ensimmäisellä viikolla voiton vastustajistaan, mutta Tempo Storm vaikutti selkeästi vahvemmalta viedessään oman ottelunsa Virtus.prota vastaan 6 – 3 kun Luminosity ponnisteli tiukkaan 6 – 5 voittoon Liquidista. Huomattavaa toki on, että osa Luminosityn pelaajista oli vielä viime viikolla Kiinassa, joten aikaero saattoi vaikuttaa otteluihin. Pelaajat palasivat Amerikkaan muutama päivä sitten, eli tänään ei pitäisi enää jetlag painaa. Veikkaan kuitenkin että ennakoissa aliarvioidulla Tempo Stormilla on hyvät mahdollisuudet napata voitto tältäkin viikolta.

Torstai alkaa viikon odotuimmalla ottelulla kun Euroopan kärkinimet kohtaavat G2 Esportsin ja Virtus.pron yhteenotossa. Otteluun selkeänä ennakkosuosikkina lähtee G2 joka ei ensimmäisellä viikolla tiputtanut peliäkään. Last Hero Standingissä tämä antaa selkeän taktisen edun, sillä vastustajilla ei ole pienintäkään käsitystä minkälaisilla pakoilla joukkue lähti ensimmäiseen viikkoon. Virtus.pro oli ennakoiden mukaan yksi turnauksen ennakkosuosikkeja, mutta ensimmäinen viikko vaikutti erittäin vaikealta. Taustalla saattaa olla pieni kielimuuri, sillä pääsääntöisesti Itä-Eurooppalainen kokoonpano ei ole tunnettu parhaasta englanninkielen taidostaan.

Viikon viimeinen ottelu käydään Cloud9:n ja Team Liquidin välillä. Molemmilla joukkueilla on kirvelevä 5-6 tappio takana, joten matsista on varmasti tulossa tiukka. Pelaajia seuranneena pitää antaa pieni etu Liquidin kokoonpanolle, sillä Cloud9:n Andrew ”TidesofTime” Biessener on palannut pitkältä kilpailutauolta ja joukkueen ehdottamasti paras pelaaja, 2014 maailmanmestari James ”Firebat” Kostesich on viimeisen viikon ajan keskittynyt selostamaan Kiinassa pelattuja NA vs CN ja Titanar Invitional turnauksia, mikä on varmasti vaikuttanut valmistautumisaikaan.

Toisen viikon aikataulu

  • Keskiviikkona 25.1:
  • 20:00: Alliance vs Complexity
  • 23:00 Luminosity vs Tempo Storm
  • Torstaina 26.1:
  • 20:00 G2 vs Virtus.pro
  • 23:00 Liquid vs Cloud9