– Yritin laittaa vastaan, mutta hän jatkoi pakottamista

Näin kuvailee brasilialainen tatuointiartisti Daniela Li ensitreffejään tunnetun brasilialaisen LoL-selostaja Gabriel ”MiT” Souzan kanssa.

5. päivä tammikuuta Li kirjoitti Twitteriin pitkän tekstin, jossa hän kertoo kuusi vuotta sitten tapahtuneesta väkivallanteosta. Souza oli yrittänyt pakottaa häntä oraaliseksiin.

– Asiasta kertominen on elämäni vaikein teko, mutta se palaa kummittelemaan vielä vuosienkin jälkeen, vaikka olen yrittänyt unohtaa, Li sanoi ulostulonsa yhteydessä.

Li haluaa, että julkisuuteen tuotuna tämä tieto voisi estää muiden naisten kohtaamasta samankaltaista tilannetta Souzan kanssa. Julkaisun jälkeen ainakin viisi naista uskaltautui myös kertomaan samankaltaisista kokemuksistaan Souzan kanssa.

Souza on julkisesti tiedostanut nämä syytökset, mutta ei ole ottanut niihin sen kummemmin kantaa.

Souza on tunnettu muun muassa selostuksistaan Riot Gamesin riveissä. Riot Games on kertonut The Esports Observerille, että Souza ei tule olemaan mukana tulevan vuoden Brasilian League of Legends Championship -turnauksessa.

Lin ja Souzan tapaus laittoi liikkeelle ketjureaktion, jossa monia Brasilian E-urheilu -yhteisön vaikuttajia on syytetty henkisistä ja seksuaalisista väkivallanteoista. Monet henkilöt ovat esimerkiksi kadonneet sosiaalisesta mediasta syytösten tultua julki.

Voit katsoa listan henkilöistä ja heihin kohdistuvista syytöksistä The Esports Observerin artikkelista.

Lähde: The Esports Observer