Tämän vuoden Overwatch Contenders -turnaussarjan ensimmäiset turnaukset on nyt pelattu. Moni joukkue sai päästä nauttimaan kovalla työllä ansaitusta voitonhuumasta, mutta kaikille se ei ollut tarpeeksi.

Tyynenmeren alueen tuore Contenders-mestari Detonator kertoi eilen lakkauttaneensa Overwatch-joukkueensa. Tähän kuului Contendersin voittaneen Detonator.Korean lisäksi sen sisarjoukkue Detonator.Black. Detonator.Korea oli juuri voittanut tyynenmeren Contenders turnauksesta noin 30 000 dollaria, mikä ei ilmeisimmin riittänyt joukkueen tulevaisuuden turvaamiseksi.

Tyynenmeren Contenders järjestetään offline-turnauksena Taiwanissa, mikä on varmastikin vaikuttanut merkittävästi joukkueen kulueriin.

Detonatorin toimitusjohtaja Ejiri totesikin organisaation tiedotteessa, että Blizzardin nykyinen visio Overwatchin suhteen on hyvin ankara Detonatorin kaltaisille joukkueille, eikä toiminnan jatkaminen ole realistista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö halua palata pelin pariin löytyisi.

”Mikäli Blizzard olisi valmis muuttamaan toimintaansa, jatkaisimme mielellämme pelin parissa”, Ejiri sanoi.

Lausunto tukee aiempaa kritiikkiä, jota Blizzard on saanut T2-skenensä hallinnoinnista. Vaikka Overwatch League onkin ylittänyt kaikki odotukset, sitä alemmat kilpasarjat ovat yhä melko epävakaata kamaraa. Tiukat rajoitukset ovat tehneet kolmannen osapuolen turnausten järjestämisestä hankalaa, ja Blizzardin oma Contenders-sarja sisältää vain kolme vuosittaista turnausta per alue. Contenders tuntuu muutenkin jääneen vaille Blizzardin huomiota, se esimerkiksi käyttää yhä vanhaa spectator-järjestelmää, jota uudistettiin radikaalisti Overwatch Leaguen avajaiskautta varten.

Lähde: Detonator Kuvalähde: Detonator