Turku Game Academy on Turun nuorisopalvelujen elektronisen urheilun hanke. Se syntyi alun perin Oscar Kivikosken viime vuonna tekemän opinnäytetyön pohjalta, jossa tutkittiin elektronisen urheilun soveltumista nuorisotyöhön. TGA:n tavoitteena on kasvattaa Turun eurheilukulttuuria ja tarjota pelaajille tukea pelissä kehittymiseen ja harrastamiseen.

TGA:n pelitilan avajaiset pidetään Turun Jyrkkälässä osoitteessa Nuorisotalonkuja 2 kello 14:00 – 18:00. Avajaiset ovat kaikille avoimet ja sen aikana on mahdollista tarkastella tiloja, kokeilla pelejä ja puhua järjestön pelaajien sekä muun henkilöstön kanssa hankkeesta ja mahdollisista joukkuepaikoista. Tilojen tarvikkeisiin kuuluvat muun muassa 12 tietokonetta, säädettävät sähköpöydät ja ergonomiset pelituolit.

Järjestöllä on tällä hetkellä kuusi joukkuetta: kaksi kilpatason joukkuetta CS:GOssa, yksi kilpa- ja harrastajajoukkue LoL:issa ja yksi kilpa- ja harrastajajoukkue Overwatchissa. Järjestö on ollut mukana turnauksissa ja saavutti muun muassa viime vuoden Assembly Summereiden CS:GO BYOC-turnauksen neljännen sijan. TGA:n joukkuetoimintaan kuuluu lähi- ja etätreenejä, ruokavalio-ohjausta, fyysistä valmentamista ja ryhmäyttävää toimintaa.

Lähteet: Verke, Turun Sanomat, Aamuset, TGA, TGA Kuvalähde: TGA