Aiemmin uutisoitiin, että tunnettu tanskalainen turnausjärjestäjä Blast ja NEOM ovat tehneet yhteistyösopimuksen. NEOM saattaa olla monelle tuntematon taho, mutta yksinkertaisuudessaan se on Saudi-Arabian valtion tukema futuristinen megakaupunki- ja liikealue.

Yhteistyösopimus aiheutti todella paljon kritisointia sosiaalisessa mediassa, joka myöhemmin muuttui poliittiseksi painostukseksi. Monelle suurimmat ongelmat olivat Saudi-Arabian ihmisoikeusrikkomusten historia sekä NEOM:n väitetyt häätötoimenpiteet, joiden kohteena on Huwaitat-heimo. Kyseinen heimo asustaa samoilla alueilla, jonne NEOMin aluetta ollaan rakentamssa.

Usea Counter-Strike – yhteisön jäsen onkin kritisoinut edellä mainittua sopimusta. Muun muassa tanskalaisen Astraliksen CEO Anders Hørsholt on kuvaillut kumppanuutta mahdottomaksi.

Vain kaksi viikkoa keskustelua herättäneen sopimuksen julkaisemisesta HLTV uutisoi edellä mainitun sopimuksen purkaantumisesta. BLAST on jo toinen urheilualan yritys, joka on lyhyen ajan sisään purkanut yhteistyösopimuksen NEOM:in kanssa, sillä heinäkuun lopussa League of Legens European Championship (LEC) tiedotti omilla sivuillaan sopimuksen päättämisestä. Vain pari päivää sen jälkeen, kun BLAST tuli sopimuksen kanssa julkisuuteen.

Lähde: HLTV ja LEC
Kuvalähde: BLAST