SuperData Researchin viimeisimmän tutkimuksen mukaan videomuotoisella pelimateriaalilla on enemmän seuraajia kuin Netflixillä, HBO:lla, ESPN:llä ja Hululla yhteensä. Tutkimuksessa tuli myös ilmi, että kaikenlaisen videopelaamiseen liittyvän videomateriaalin - kuten livestriimien ja pelivideoiden - on arvioitu saavuttavan noin 666 miljoonaa katsojaa vuoden 2017 loppuun mennessä.

Eniten pelaamista seurataan YouTubesta. Noin 563 miljoonaa ihmistä katsoo peleihin liittyvää sisältöä sieltä, ja noin 212 miljoonaa Twitchistä. Luvut ovat kasvaneet monella kymmenellä miljoonalla viime vuodesta; silloin Twitchiä seurasi 185 miljoonaa henkilöä ja YouTubea 517 miljoonaa.

Katsojamäärät saavat uuden merkityksen, kun niitä vertaa edellä mainittuihin tilausvideopalveluihin: esimerkiksi Netflixillä oli viime vuonna 93 miljoonaa ja HBO:lla 130 miljoonaa tilaajaa.

Pelivideomateriaali vetää puoleensa kaikenlaista väestöä, mukaan lukien heitä, joilla ei välttämättä ole itsellään aikaa aloittaa pelisessiota. Arviolta jopa 46 prosenttia kaikista katsojista on naisia ja 52 prosenttia asuu Pohjois-Amerikassa. Keskivertokatsojalla on myös korkea tulotaso; 58 tuhatta dollaria vuodessa.

Katsojamääriä ovat seuranneet myös merkittävät rahavirrat, sillä alan on arvioitu tuottavan pelkästään tänä vuonna 3,2 miljardia dollaria, joista yli puolet on tulossa Twitchistä.

Saa nähdä, saadaanko markkinoille mukaan myös uusia kilpailijoita Twitchin ja YouTuben rinnalle, sillä bisnes on selvästi tuottoisaa eikä kasvulle näy loppua.

Lähteet: Dot EsportsSuperData Kuvalähde: Twitch