Twitch-lähetysten chatteihin spämmätyt emotet ovat varmasti kaikille lähetyksiä joskus katselleille tuttuja. Nyt yksi vanhimmista, PogChamp, on päätetty poistaa käytöstä. Syynä ovat Yhdysvaltojen keskiviikko iltapäivän tapahtumat: Kongressin ääntenvahvistusistunto keskeytyi väkijoukon tunkeutuessa kongressin Capitol-rakennukseen. Neljä kuolonuhria vaatinutta tilannetta on kuvailtu vallankaappausyritykseksi.

PogChampia on voinut chatissa nähdä ilmaisemaan jännitystä tai yllättyneisyyttä – joko varsinaisesti tai sarkastisesti. Usein emoten spämmi alkaa silloin, kun striimissä tapahtuu jotain jännnittävää, kuten esimerkiksi clutch-tilanne.

Vaikka emote poistetaan käytöstä, Twitch haluaa, että Pogin tunnelataus ja käyttö elävät. Sen merkitys on paljon suurempi kuin kuvattu henkilö tai kuva itsessään, ja sillä on suuri paikka Twitch-kulttuurissa. He kuitenkin myös toteavat, etteivät voi hyvällä omalla tunnolla jatkaa kuvan käytön sallimista. Uusi, korvaava emote halutaan luoda yhdessä yhteisön kanssa.