Twitch on ryhtymässä oikeustoimiin kahta nimetöntä käyttäjää vastaan, joiden uskotaan olleen toimijoita ”hate-raidien” järjestämisessä. Erityisesti viime kesän aikana ongelmaksi paisuneet vihahyökkäykset ovat olleet polttava puheenaihe Twitch-yhteisön keskuudessa viime kuukaudet.  Hyökkäyksissä hyödynnetään Twitchin raid-toimintoa, jossa käyttäjä voi lähettää katsojansa toisen striimaajan kanavalle. Pahoin aikein kanavalle lähetetyt käyttäjät tai botit sitten täyttävät striimaajan chatin törkeyksillä ja vihaviesteillä. Vihahyökkäysten vastaista #aDayOffTwitch -päivää vietettiin 1. syyskuuta, jolloin alustan kävijämäärä väheni noin viidenneksellä.

Oikeusjutussa on nimetty kaksi anonyymiä käyttäjää, ”CruzzControl” ja ”CreatineOverdose”, joiden uskotaan olleen mukana organisoimassa laajan skaalan viha-raideja.  Käyttäjien oikeat identiteetit eivät ole tiedossa, mutta uskotaan että CruzzControl toimii Alankomaista käsin, kun taas CreatineOverdose on kotoisin Itävallasta.

Twitch on yrittänyt estää hyökkäyksiä muun muassa automatisoidulla järjestelmällä, joka tunnistaa estoja välttelevät käyttäjät.  Käyttäjiä on myös estetty manuaalisesti, mutta tällä hetkellä mikään ei estä heitä luomasta uusia tilejä, joilla jatkaa vihamielistä toimintaansa.

”Vaikka olemme tunnistaneet ja estäneet tuhansia käyttäjiä viime viikkojen aikana, nämä tekijät työskentelevät edelleen kovasti löytääkseen luovia tapoja kiertää parannuskeinomme, eikä heillä ole aikeita lopettaa.” Twitchin tiedottaja kertoi Kotaku-uutissivustolle. ”Vihalle ja häirinnälle ei ole paikkaa Twitchissä, ja olemme tietoisia että tehtävää on vielä paljon – toivomme kuitenkin, että nämä toimet auttavat vähentämään haittaa, jota nämä kohdennetut hyökkäykset ovat aiheuttaneet yhteisöllemme.”

Lähde: Kotaku