Tänään tuli ilmi massiivinen tietovuoto, kun anonyymi hakkeri julkaisi 4chan-sivustolle 125 gigatavun kokoisen tiedoston, joka sisälsi muun muassa suositun livestriimauspalvelu Twitchin lähdekoodin kokonaisuudessaan, sekä paljon muuta dataa, kertoo VGC.

Tietomurto on tapahtunut arvioiden mukaan maanantaina. Vuodetuista tiedostoista löytyy ainakin Twitch-sivuston lähdekoodi, eri Twitch-sovellusten lähdekoodit, dataa sivuston maksamista maksuista striimaajille sekä viittauksia julkaisemattomaan Steamin ja Epic Games Storen kilpailijaan; ”Vapor”-koodinimellä kulkevaan sovellukseen, jota Amazon Game Studios näiden tietojen valossa kehittää.

Twitch ei ole vielä kommentoinut tietovuotoa, mutta vaikuttaa siltä, että tiedostot ovat aitoja. Fortnite-striimaaja BBG Calc vahvisti BBC Newsille, että hänen kohdallaan vuodetut striimaustulot pitivät 100% paikkaansa. Myös kaksi muuta nimettömänä pysyvää striimaajaa oli vahvistanut tiedon toimittaja Joe Tidylle.

Vielä ei tiedetä mitä kaikkea tietomurron seurauksena on vuotanut nettiin, joten varotoimina käyttäjien kannattaa vaihtaa salasana ja nollata kanavansa suoratoistoavain.

Lähde: VGC, BBC News