Dr. Disrespect nimellä tunnettu huippusuosittu striimaaja Herschel Beahm IV bannattiin kesäkuussa 2020 Twitchistä, mutta syytä ei julkisuuteen kerrottu. Samalla striimaajan kanava poistettiin sivustolta, ja on huhuttu, että bannit sivustolle olisivat pysyvät. Saman vuoden elokuussa Dr Disrespect palasi striimaamiseen pariin, alustanaan YouTube.

Nyt Dr. Disrespect on paljastanut striimissään, että on kuullut syyn banneihinsa. Hän ei kuitenkaan ole tyytyväinen syyhyn, mutta ei voi myöskään puhua siitä enempää, sillä hän aikoo haastaa Twitchin oikeuteen. Striimaaja on koko viime vuoden ajan vältellyt aiheesta puhumista.

Yksi syy banneihin voisi olla se, että Dr. Disrespect puhui striimissään kyseenalaisia asioita koronaviruksesta, mutta striimaaja itse aikoi kieltää tämän asian PC Gamerin haastattelussa ennen kuin hänen PR-henkilönsä katkaisi hänen puheenvuoronsa.

Syy siihen, miksi striimaaja on haastamassa Twitchiä oikeuteen, on se, että hänen tulonsa ovat tippuneet huomattavasti bannien jälkeen. Puhuessaan tästä striimissään hän samalla toi esiin muutamia salaliittoteorioilta kuulostavia teorioita siitä että hän on muun muassa mustalla listalla. Hän myös lisäsi, että hänen on haastavaa saada sponsoreita, sillä ensimmäinen asia minkä kaikki tietävät hänestä on se, että hänet bannattiin tuntemattomasta syystä.

Mikäli Twitch pystyy todistamaan, että Dr. Disrespect rikkoi palvelun sääntöjä, ei striimaajalla ole juurikaan mahdollisuuksia esimerkiksi voittaa juttua.

Lähde: Kotaku