Overwatch on elinkaarensa aikana kärsinyt monista tasapaino-ongelmista, jotka ovat johtaneet jämähtäneisiin meta-kokoonpanoihin. Näistä tämänhetkinen on (yleensä) kolmen Support-hahmon ja kolmen tankin ympärille rakennettu GOATS-kokoonpano. Moni on parjannut kokoonpanoa siitä, ettei se jätä tilaa yksilösuorituksille, vaan keskittyy kahden joukkueen ”yhteen hakkaamiseen” kunnes toinen kaatuu.

Valitusta on tullut myös kokoonpanon katselukokemuksesta ja sen on sanottu olevan verrattain tylsää katsottavaa. Tämän lisäksi useat ammattilaispelaajat ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä kokoonpanolla pelaamisen mielekkyyteen. Monet tasapainopäivitykset eivät kuitenkaan ole onnistuneet horjuttamaan GOATSin asemaa, ja nyt luvassa voivat olla huomattavasti järeämmät keinot.

Upcomer-verkosivuston lähteiden mukaan Overwatch League tulee kauden neljännessä vaiheessaan ottamaan käyttöön pakollisen 2-2-2 kokoonpanon; siis kaksi DPS-hahmoa, kaksi tankkia ja kaksi Support-hahmoa. Lähteiden mukaan joukkueet saivat tietää heinäkuun 27. päivä saapuvasta sääntömuutoksesta aikaisemmin tässä kuussa. Kyseistä lukitusta on jo aiemmin ehdotettu tasapainoisemman pelikokemuksen mahdollistajaksi.

Muutos tulee olemaan valtava, mutta se on ymmärrettävä, jos sillä katsotaan olevan positiivinen vaikutus Overwatch Leaguen katsojalukuihin ja pelaajien jaksamiseen.

Vielä ei ole tietoa siitä, saapuuko lukitus myös tavallisen Overwatchin Competitive-pelimuotoon. Aivan Overwatchin alkuaikoina peliin tehtiin toinen vastaavanlainen dramaattinen muutos, kun jokaisen pelattavan hahmon määrä rajoitettiin yhteen per joukkue. Tätä aiemmin joukkueessa saattoi olla vaikkapa kuusi samaa hahmoa, mikä johti todella turhauttaviin pelitilanteisiin.

Overwatch League tai Blizzard eivät ole vielä kommentoineet asiaa.

Lähde: Upcomer Kuvalähde: Blizzard