Elektroninen urheilu on näkyvästi esillä tänä iltana järjestettävässä Suomen Urheilugaalassa. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa palkitaan suomalaisia urheilijoita ja urheilun vaikuttajia.

Elektroninen urheilu on itsessään ehdolla Vuoden Urheiluilmiö -kategoriassa. Urheilugaalan kriteerien mukaan urheiluilmiö "erottuu idealtaan tai toteutukseltaan joukosta ja kannustaa esimerkillään muuta urheiluyhteisöä ennakkoluulottomuuteen, avarakatseisuuteen ja luovuuteen".

Gaala perustelee e-urheilun ehdokkuutta sillä, että laji on noussut alle 30-vuotiaiden miesten keskuudessa jo toiseksi suosituimmaksi urheilulajiksi. Lisäksi mainitaan edistysaskeleet, kuten elektronisen urheilun liittäminen Puolustusvoimien Urheilukoulun ohjelmaan viime syksynä.

Muut ehdokkaat luokassa ovat Suomen koripallomaajoukkue EM-kotikisoissa, maastohiihdon uskonpalautus MM-kotikisoissa sekä myöskin Suomessa järjestetyt taitoluistelun MM-kilpailut.

E-urheilu on huomioitu myös yleisöäänestyksellä valittavassa Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -kategoriassa. Dota 2 -pelaaja Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen on ehdolla palkintoluokassa viime kesän The International -voitollaan, yhdeksän muun urheiluhetken joukossa. 22-vuotias Urpalainen voitti joukkueensa Team Liquidin kanssa The Internationalissa yli 10 miljoonan dollarin palkintopotin.

Urpalainen on äänestyksessä mukana kovassa seurassa, muun muassa hiihdon maailmanmestarin Iivo Niskasen ja koripallokomeetta Lauri Markkasen kanssa.

E-urheilun ystävillä on kuitenkin ollut mahdollisuus saada äänensä kuuluviin, sillä äänestää on voinut vuorokauden välein. Urpalainen on ollut TI-voittonsa jälkeen myös runsaasti esillä suomalaisessa mediassa, viimeksi näkyvästi Suomen Kuvalehdessä tammikuun alussa.

Suomen Urheilugaala järjestetään Helsingin Hartwall Areenalla tänään kello 20:00. Suoraa lähetystä voi seurata Yle TV2:lta.

Lähde: Urheilugaala Kuvalähde: Urheilugaala