Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tänään tiedotteen, jossa eurooppa-, urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho puhuu innokkaasti e-urheilun tukemisen puolesta. Terho tapasi tänään Suomalaisen elektronisen urheilun edustajia keskustellakseen e-urheilun tilanteesta ja tulevaisuudesta. Hänen mukaansa Suomesta tulisikin tehdä ”e-urheilun mahtimaa”.

”Pyöreän pöydän keskustelussa tuotiin esiin tarve rakentaa pelaajille polkuja kohti ammattimaisuutta ja kehittää valmennusta. Samoin todettiin tarve tuottaa tietoa harrastajien vanhemmille lajin nykytilasta ja mahdollisuuksista, sekä vahvistaa naisten asemaa lajin parissa”, Terho kertoi.

Terho otti esille kysymyksen siitäkin, tulisiko e-urheilua tarkkailla nuorisotyön vai urheilun näkökulmasta. Rajanvetoa asiasta tehdään parhaillaan. Tärkeänä hän pitää myös sitä, että e-urheilun jo olemassa olevia liiketoiminnan, vapaa-ajan ja koulutuksen mahdollisuuksia vahvistettaisiin entisestään.

Silmät ovat jo vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin. Terho uskoo, että e-urheilu voisi hyvinkin olla esillä yhtenä kisojen näytöslajeista.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö Kuvalähde: Valtioneuvosto (Kuvaaja: Laura Kotila)