Vuosi 2020 oli uudelleenrakentamisen aikaa usealle suomalaiselle CS:GO -organisaatiolle. Eniten huomiota saanut rosterin tuuletus tehtiin ENCEssä, jossa tällä hetkellä on jäljellä enää Aleksi ”allu” Jalli ja Joonas ”doto” Forss. Vajaalla miehityksellä oleva joukkue on maailmanlistalla sijalla 61.

ENCEn organisaatio tarjoili faneilleen lähinnä ympäripyöreitä vastauksia mediahuomiota keränneestä draamasta ja pelaajat itse pesivät likapyykkiään Twitterissä. Tilanne jätti joukkueen siihen jamaan, että vanhaan ei ole paluuta, vaan tulemme tänä vuonna todennäköisesti näkemään täysin uudistuneen ENCEn. Joukkue pelaa tämän hetkisen tiedon mukaan ESL Pro Leaguen 13. kaudella, joka alkaa 10. maaliskuuta.

HAVU, KOVA ja SJ Gaming ovat onnistuneesti saaneet rosterinsa kuntoon ja pääsevätkin kokeilemaan, miten homma kulkee jo ylihuomenna alkavassa Snow Sweet Snow -turnauksessa. Kaikki kolme joukkuetta ovat tehneet yhteistyösopimuksen Relog Median kanssa, mikä tekee heistä turnausjärjestäjän lippulaivajoukkueita.

Monien katseet ovat etenkin HAVUn suuntaan, jonka menestys Flashpointin 1. kaudella nosti organisaation tunnettavuutta. Kokoonpanopäivitysten myötä nähdään pitkästä aikaa saman joukkueen paidassa vuoden 2018 Major-finaalissakin pelanneet Jani ”Aerial” Jussila ja Sami ”xseveN” Laasanen.

SJ Gaming julkaisi tällä viikolla uuden rosterinsa ja uudistuneen ilmeensä. Odotukset uudesta rosterista ovat korkealla, sillä SJ on aiemminkin leiponut nuorista lupauksista toimivia joukkueita.L

– Uutta kokoonpanoa luotaessa oli tärkeä tunnistaa ja hankkia nuorista Suomen CS:GO lupauksista pelaajat, jotka ovat osoittaneet taitojensa ja luonteensa puolesta potentiaalia kilpakentillä. SJ haluaa tarjota kaiken osaamisensa näiden nuorten käyttöön matkalla kohti maailman terävintä kärkeä, sanoo urheilutoimenjohtaja Otto Takala organisaation julkaisemassa tiedotteessa.

Myös vähemmän kansainvälisillä pelikentillä vaikuttanut KOVA pääsee nyt näyttämään kyntensä. Joukkueiden statukset lippulaivajoukkueina tarkoitta sitä, että suomalaisedustusta tullaan näkemään pitkin vuotta Relog Median organisoimissa turnauksissa.

Lähde: htlv.org