Apex Legendsin yli 2-vuotisen taipaleen aikana pelaajat ovat päässeet kokemaan useita, toinen toistaan erilaisempia pelimuotoja. Yleensä nämä tuovat uuden twistin Battle Royale-muotoon, mutta Respawn on lisännyt peliin myös pysyviä pelimuotoja, kuten Areenat.

Nyt pelitiedostoista on vuotanut uusi, “Capture”-koodinimellä kulkeva CoD-henkinen pelimuoto.  Vuodon lähteenä on twitter-käyttäjä Shrugtal,  joka vuosi myös Areenat-muodon viime vuoden lokakuussa. Shrugtal sukelsi pelitiedostoihin tutkiessaan Olympus-kartalle ilmestyneitä Trident-kulkuneuvojen alustoja, ja löysi tutkimusmatkallaan uuden pelimuodon. 

“Capture” muistuttaa hyvin läheisesti Call Of Duty-peleistä tuttua Domination-muotoa, jossa tavoitteena on kerätä pisteitä valtaamalla kolmea eri aluetta kartalla; mitä useampi alue on joukkueesi hallinnassa, sitä nopeammin joukkueesi saavuttaa voittoon tarvittavan pistemäärän. Shrugtalin mukaan “capturessa” kaksi joukkuetta taistelevat toisiaan vastaan, ja on todennäköistä, että tiimien koko on suurempi, kuin mitä Apexissa on totuttu näkemään. 

“Uskon että tiimikoko tulisi olemaan enemmän kuin kolme, sillä kuten näette, kartta on valtava ja kolmen hengen joukkue valtaamassa kolmea eri aluetta ei vain olisi toimivaa” Shrugtal spekuloi julkaisemallaan videolla. Suurempiin joukkueisiin voi mahdollisesti myös viitata vastikään ilmennyt bugi, jossa Apexin pelaajat ovat aloittaneet pelin 4-6 hengen tiimeissä tavallisen kolmen hengen joukkueen sijaan.

Vielä ei tiedetä, koska tämä uusi pelimuoto on tulossa pelattavaksi. Kun Areenat vuodettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2020, kesti vielä kuukausia ennen kuin Respawn julkisti sen virallisesti. Ei myöskään tiedetä, tuleeko “capture” olemaan pysyvä pelimuoto vai ei.

Lähde: Dexerto