Uusin Dota 2 -päivitys julkaistiin perjantaina. Versio 7.22 pitää sisällään muutamia merkittäviä muutoksia peliin ja sen kulkuun. Keskeisimpiä uudistuksia ovat Captains Mode -pelimuodon sankarivalikoiman laajentaminen ja Aghanim’s -remontti. Lisäksi päivityksessä hienosäädettiin pelinsisäistä tasapainoa sankarikohtaisin ja pelimekaniikkoihin liittyvin muutoksin.

Ammattilaisdotan kannalta merkittävin uudistus lienee kahden sankarin – Marsin ja Ion – lisääminen kilpapeleissä käytössä olevaan Captains Mode -pelimuotoon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki 117 sankaria ovat nyt käytettävissä myös turnauspeleissä. Maaliskuussa peliin lisätty Mars on uusi sankari, jota on ehditty tasapainottaa useamman kuukauden ajan. Io puolestaan poistettiin pelimuodon sankarivalikoimasta tammikuussa, kun sitä uudistettiin ja muokattiin tuolloisen päivityksen yhteydessä.

Päivityksessä kajottiin myös yksittäisiin sankareihin ja esineisiin. Esineistä valokeilaan nousee erityisesti Aghanim’s Scepter, jonka tuomat hyödyt ovat nyt pelin kaikkien sankareiden ulottuvilla. Samaiset hyödyt voi jatkossa noukkia myös Roshanilta, isolta möröltä, joka kuollessaan saattaa pudottaa kyseisen esineen pelaajien käytettäväksi. Pelimekaniikan puolella päivitys toi mukanaan puolestaan uudistuksia ja hienosäätöä, joiden tarkoituksena vaikuttaisi olevan pelinkulun hidastaminen.

Versiota 7.22 ehdittiin odottaa jokseenkin pitkään. Edellinen versio, 7.21, julkaistiin jo tammikuussa. Päivityksen julkaisuajankohtaa ja sisältöä spekuloitiin paljolti muun muassa Redditissä, jossa aihetta käsittelevä kommenttiketju ehti venyä useiden satojen puheenvuorojen mittaiseksi. Päivitys on kuitenkin jouduttu aikatauluttamaan ammattilaistason turnauskalenteria silmällä pitäen, sillä muutokset peliin, sankareihin tai esineisiin vaikuttavat välittömästi myös pelinsisäiseen tasapainoon. Varsinaisen tulikasteensa uusi versio saa jo ensi viikolla alkavassa ESL One Birmingham -turnauksessa.

Lähteet: Dota2, Reddit Kuvalähde: Dota2