Esports-journalisti Richard Lewis julkaisi eilen raportin mahdollisesta sopupeliringistä alemman tason Counter Strike:Global Offensive turnauksissa. Raportti perustuu kuviin Steam chat-logeista joissa suomalainen Karim "Tropica" El Amrani lähestyy Islantilaisen Team Parian omistajaa Stefan “ioswitch” Heestersiä mahdollisestä sopupelistä ja Tropican itsensä Richard Lewisille antamiin kommentteihin Steam chatissä.

Heestersin mukaan Tropica lähestyi tätä noin vuorokausi ennen King of Nordic cupin ottelua jossa Parian pelaajista koostuva Islannin joukkue oli saamassa vastaansa Suomen. Tropica esitti hyvin suoraan ehdotuksen että Islanti häviää ottelun tahallaan sillä veikkaussivustoilla pyörivät kertoimet toisivat huomattavasti enemmän tuottoa kuin turnauksen palkintopotti. Heesters ei tarttunut tarjoukseen vaan toimitti kuvat keskustelusta muunmuassa Lewikselle, login voi käydä lukemassa täältä.

Näiden kuvien jälkeen Lewis otti yhteyttä Tropican henkilökohtaisesti Steamin kautta. Tropica oli erittäin yhteistyöhaluinen ja kertoi useista otteluista joiden tulos oli sovittu etukäteen ainakin toisen osallistuvan joukkueen kanssa. Väitteidensä tueksi Tropica lähetti Lewikselle otteita omasta vedonlyöntihistoriastaan NordicBetin sivustolla. Tämän ja keskusteluiden perusteella Lewis katsoi epäilykset riittävän vahvaksi julkistaakseen raporttinsa. Keskusteluiden aikana Tropica mainitsee neljä ottelua joissa kolme joukkuetta on hänen mukaansa hävinnyt ottelun tai ainakin yhden kartan ottelussa tahallaan lyödäkseen vetoa itseään vastaan. Mainitut joukkueet ovat Outlaws, Rush3d ja ChromeGG joka pelasi KoN Finland nimen alla King of Nordicissa.

Tropican mainitsemat ottelut:

Keskusteluiden edetessä Lewiksen kanssa Tropica yhteistyöhalu väheni merkittävästi ja hän totesi, ettei voi antaa enempää todisteita tai muista enempää otteluita, joten Lewis päätti julkaista raportin näiden pohjalta. Lewis on toimittanut samat todisteet NordicBetille ja tekee heidän kanssaan yhteistyötä asian selvittämisessä. Outlaws ja ChromeGG ovat jo ehtineet twiitata ja kiistää epäilyt ja ChromeGG on luvannut työskennellä tapausta tutkivien tahojen kanssa todistaakseen tämän.

Lähde ja keskustelulogit: Richard Lewis

18:07 Korjattu Tropican nickname.

19:33 Eurheilu.com tavoitti Tropican joka kieltäytyi kommentoimasta