Counter-Strike: Global Offensiven uusi päivitys tuo mukanaan muutoksia peliin. Näistä merkittävimpänä voidaan pitää Cache-kartan poistumista aktiivisesta karttavalikoimasta. Legendaarisen Industrial-kartan korvaa jatkossa Vertigo. Viimeksi karttavalikoimiin koskettiin huhtikuussa 2018, kun Dust2 palasi aktiiviseen karttavalikoimaan Cobblestone-kartan tilalle.

Vertigo itsessään sai siirron lisäksi myös muita sitä koskevia uusia päivityksiä. Listan niistä voit käydä lukemassa muun muassa täältä.

Cache-karttaa koskevaa keskustelua on käyty CS:GO-yhteisössä jo pitkään. Vaikka sen poistuminen aktiivisesta karttavalikoimasta on keskustelujen pohjalta ollut varsin ennalta-arvattavissa ja pikemminkin vain ajan kysymys, on päivitys saanut osakseen jo nyt paljon kritiikkiä. Kritiikistä huolimatta päivitys on tullut jäädäkseen. Jääkin nähtäväksi, milloin pääsemme ensimmäistä kertaa näkemään uutta aktiivista karttaa, Vertigoa, pelattavan isoissa CS:GO-turnauksissa.

 

 

VALVE julkaisi Steam-kaupassaan myös uuden tarra-kapselin Feral Predators -teemalla sekä uuden musiikkipakkauksen (music kit) nimeltään EZ4ENCE by The Verkkars.  Musiikkipakkauksen avulla pelaaja voi korvata pelin sisäisiä musiikkeja edellämainitulla kappaleella. Muutoksia voi tehdä niin omiin kuin myös joihinkin joukkuetovereiden musiikkeihin. Tällä hetkellä kyseisen musiikkipakkauksen voi hankkia itselleen Steam-kaupasta hintaan 4,75€.  Feral Predators -kapselin hinta on 0,95€.

 

 

EZ4ENCE kappaleen julkaisi The Verkkars -niminen artisti helmikuun alussa. Laulu keräsi paljon suosiota ja siitä muodostui nopeasti ENCEn kannatuslaulu tulevaa Katowice Major 2019 -turnausta varten. ENCE rikkoi kaikki ennakko-odotukset edetessään tämän, yhden merkittävimmän CS:GO-turnauksen finaaliin. Joukkueen kävellessä lavalle ennen finaalipelin alkua, taustalla soi fanien yllätykseksi myös kyseinen kappale. Vaikka joukkue hävisikin finaalin tanskalaiselle Astralikselle, pääsi se historiankirjoihin tällä uskomattomalla Major-matkallaan.

 

 

Nyt ei muuta kuin Vertigo-kranaatteja harjoittelemaan The Verkkarsin tahtiin!

Lähde: VALVE, Kuvalähde: VALVE