Imatralla toimiva paikallislehti Uutisvuoksi uutisioi eilen Imatran Pallo-Veikkojen keväällä järjestämistä e-urheilukerhoista. Kerhot alkavat maaliskuussa ja ne on suunnattu 12-18 vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Aiempaa pelikokemusta ei tarvita ja nuoret jaetaan oman taitotasonsa mukaisiin ryhmiin.

Imatran Pallo-Veikot on aiemmin osallistunut e-urheilutoimintaan yhdessä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa perustetun Overwatch-joukkue Trailblazersin kautta.

Kerhojen toimintaan kuuluu pelaamisen lisäksi yhteisöllisyyden korostamista ja liikuntaa, jonka lisäksi myös vanhemmilla on mahdollisuus tutusta e-urheiluun. Kerhoja tulee olemaan kaiken kaikkiaan viisi, joista kaksi keskittyy tietokonepelaamiseen yleensä ja kolme tiettyihin lajeihin. Tällä hetkellä Fortnite on yksi varma laji, muut valikoituvat kerholaisten toiveiden mukaan.

Tavallisen kerhotoiminnan lisäksi suunnitelmaan kuuluu myös e-urheilutapahtumien järjestämistä.

Jatkuvuus kerhoille on taattu ainakin kahdeksi vuodeksi. Tätä varten tukea on saatu n. 74 000 euroa, valtosa siitä EU:n maaseutuohjelmasta, sekä n. 30 000 euron arvoiset tietokoneet Imatran kaupungin toimesta. Kaikkiaan tietokoneita on kerhojen käytössä 12.

Kerhoihin voi ilmoittautua mukaan helmikuun alussa Trailblazersin kotisivuilla julkaistavalla lomakkeella. Tällä hetkellä ainakin kevätkauden kerhot tulevat olemaan ilmaisia. Tarkempaa tietoa kerhojen toiminnasta voit lukea Uutisvuoksen verkkojulkaisusta.

Lähde: Uutisvuoksi Kuvalähde: Imatran Pallo-Veikot