Selkeitä valintoja olivat sekä OG että Liquid, toisen voitettua kaksi Majoria vuoden mittaan ja toisen oltua kahdessa Majori finaalissa putkeen. Kolmanneksi Manilassa tullut NewBee on myöskin itsestäänselvä valinta, kuten myös neljänneksi Manilassa tullut ja alkuvuoden jälkeen tasaisesti tuloksia tuottanut LGD.

Isoin yllätys on että Manilassa sekä Shanghaissa kuuden parhaan joukkoon asettunut Fnatic tulee joutumaan ansaitsemaan paikkansa karsintojen kautta. Mahdollisesti osasyy tähän ovat heidän heikot näytöt EPICENTER ja ESL One Frankfurt laneilla, kun taas korealainen MVP Phoenix kävi voittamassa pienemmät DotaPit ja WePlay turnaukset heidän Shanghain top4 sijoituksen lisäksi.

Viimeinen joukkue listalla on isoin yllätys kaikista, vaikkakin he ylsivät kahdeksan parhaan joukkoon Manilassa. Na`Vi on yltänyt viime kuukausien aikana finaaleihin StarLadder Invitationalissa, DreamLeague Season 5:ssä ja viikonlopulla ESL One Frankfurtissa, ja vaikkakin kaikki kolme ovat olleet melko selkeitä tappioita lukemin 1-3, 0-3 ja o-3, niin tämä on ollut tarpeeksi nostaakseen Na`Vi:n muitten edellä Valven silmissä.

Huomattavaa on että Fnaticin lisäksi Vici Gaming Reborn, compLexity Gaming, Alliance ja Digital Chaos joutuvat kaikki ansaitsemaan paikkansa karsintojen kautta. Lisäksi hallitseva maailmanmestari Evil Geniuses sekä Shanghai Majorin voittanut Team Secret tulevat molemmat joutumaan karsimaan avointen karsintojen kautta, heidän rikottua Valven sääntöjä tehden pelaajamuutoksia Manila Majorin jälkeen. Kaikeankaikkea yli kymmenen merkittävää joukkuetta tulee pelaamaan huomenna alkavissa avoimissa karsinnoissa.

Karsintojen joukkueet voi tarkistaa Valven sivuilta.

The International 2016 suoraan kutsutut joukkueet

  1. OG – Miracle-, n0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly
  2. Team Liquid – MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy
  3. NewBee Hao, Mu, Kpii, ChuaN, Kaka
  4. LGD Gaming – Agressif, Maybe, Xiao8, September, MMY!
  5. MVP Phoenix – MP, QO, Forev, Febby, DuBu
  6. Na`Vi – Ditya Ra, Dendi, GeneRaL, SoNNeikO, Artstyle