Vaikka Riot Games julkaisi pitkään suunnitteilla olleen pelinsä Valorantin jo kesäkuussa ja peli on kiinnostanut kilpapelaajia ja organisaatiota, ei pelin e-urheilupuolesta ole juuri vielä puhutttu. Paikallisesti monet eri tahot ovat järjestäneet turnauksia, ja esimerkiksi Suomessa FELin järjestämä Valorant Cup huipentuu huomenna perjantaina. Ensimmäinen Riotin järjestämä suuri turnaus, First Strike, nähdään joulukuun alussa.

Nyt Riot on kuitenkin avannut sitä, mitä pelin kilpailullisella puolella tulee tapahtumaan vuoden 2021 aikana. Ensi vuonna järjestetään kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja, jotka huipentuvat maailmanmestaruuskisoihin. Tätä kokonaisuutta kutsutaan Valorant Champions Tour -nimellä.

Valorant Champions Tour sisältää kolme kilpailutasoa: Challengers, Masters ja Champions. Challengers-tason kilpailut ovat kansallisia, ja Riot järjestää niitä yhdessä huippu turnausjärjestäjien kanssa. Masters-kilpailut ovat suurempia, ja niitä järjestetään kolme kertaa vuodessa. Mukana olevat joukkueet ovat alueensa parhaita. Vuoden kruunaa kahden viikon mittainen Champions-turnaus, jossa 16 parasta joukkuetta ympäri maailmaa taistelee siitä, kuka kruunataan maailman parhaaksi Valorantissa.

Riotin urheilujohtaja Whalen ”Magus” Rozelle kertoo tiedotteessa, että Valorant-fanit ja -pelaajat ovat antaneet paljon hyviä ideoita ensi vuodelle. Huomionarvoiseksi asiaksi nousee se, että Riot haluaa rakentaa selkeän kalenterin tapahtumille, johon mahtuu myös taukoja pelaajille, jotteivat he kohtaa burnoutia. Tänä vuonna pelaajien jaksaminen ja burnoutit ovat nousseet otsikoihin varsinkin CS:GO:n puolella.

Lähde: PlayValorant
Kuva: PlayValorant