Valorant Champions Tour Game Changers -hanke, jonka tavoitteena on tuoda mahdollisuuksia ja näkyvyyttä naisille ja muunsukupuolisille e-urheilun saralla, näyttäisi olevan viimein laajentumassa Eurooppaan.

Hanke käynnistettiin tämän vuoden maaliskuussa ja tähän mennessä Game Changers -tapahtumia on järjestetty Pohjois-Amerikassa, Brasiliassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa. Nyt Riot Games on alkanut ottaa yhteyttä myös Eurooppalaisiin e-urheiluorganisaatioihin, raportoi e-urheilubloggaaja Arran ”Halo” Spake Twitterissä.

VCT Game Changers järjestää sekä akatemiatason että korkeatasoisen pelaamisen tapahtumia. Game Changers Series on viimevuotiseen Ignition Series -turnaukseen verrattavissa oleva eri alueilla järjestettävä korkeatasoinen e-urheilutapahtuma, kun taas Academy tuo mahdollisuuksia puoliammattilaisille sekä e-urheilun harrastajille.

– VALORANT esportsin avulla olemme sitoutuneet edistämään osallistavaa kilpailuympäristöä ja luomaan naisille mahdollisuuksia kilpailla ilman identiteettiin tai sukupuoleen perustuvaa häirintää, kertoi Riotin esports -johtaja Whalen Rozell helmikuussa.

Vielä ei tiedetä, mitkä joukkueet lähtevät mukaan tai koska Euroopan turnauspelit pelataan.

Lähde: DotEsports