Aiemmin Canyon-nimellä kulkenut uusi Valorant-kartta on nyt julkistettu, ja sen virallinen nimi on ”Fracture”. Fracture on uniikki, H-kirjaimen muotoon rakennettu kartta, joka poikkeaa muista kartoista erikoisella tavalla.

Fracture vaikuttaa kuvien perusteella suurelta, tai vähintään keskisuurelta kartalta. Poiketen Valorantin muista kartoista, missä hyökkääjät ja puolustajat aloittavat pelin kartan vastakkaisilta puolilta, Fracture toimii toisin; puolustava joukkue lähteekin liikkeelle kartan keskeltä. Valorantin Level Designer Joe Lansford kommentoi päätöstä näin:

”The idea for the map came from a simple question: ‘What if?’ Specifically, what if attackers started on both sides of the map, pinching defenders? We really wanted to ask players to rethink some fundamental assumptions and give them unique problems to solve.”

Valorant-yhteisö on huomauttanut, kuinka moni kartta tuntuu olevan suotuisampi puolustavalle joukkueelle ja toivonut enemmän karttoja, joissa hyökkääjillä olisi etulyöntiasema. Fracture vaikuttaa olevan vastaus tähän toiveeseen.

Uusi kartta julkaistaan mitä todennäköisimmin 8. syyskuuta, Valorant Episode 3: Act 2 alkaessa, mikä on odotettua aiemmin. Huhuja on ollut myös uudesta,  ”Deadeye”-koodinimellä kulkevasta agentista, jonka saapumisesta Valorant mahdollisesti vihjaili tässä twiitissä. Myös kartan julkistusvideolla puhuvaa hahmoa on arvailtu Deadeyeksi. Ei ole kuitenkaan varmaa, saapuuko uusi agentti samaan aikaan Fracturen kanssa, vai vasta myöhemmin.