Valve on julkaissut oman, Nintendo Switchiä muistuttavan kannettavan Steam Deck -pelilaitteensa. Laitteesta löytyy seitsemän tuuman kosketusnäyttö, kaksi analogitattia, ristiohjain sekä perinteiset neljä nappia ja olkapääliipasimet. Lisäksi etupaneelista löytyy kaksi kosketuslevyä ja selkäpuolella vielä neljä painiketta lisää.

Steam Deck julkaistaan joulukuussa kolmena eri versiona, ja hinnat kulkevat 419 eurosta 679 euroon. Valven toimitusjohtaja Gabe Newell kertoi IGN:lle, että yksi tärkeimmistä prioriteeteista hinnoittelussa oli, että PC-pelaajat voivat ostaa Steam Deckin ja tuntea, että se toimii täydellisesti. Newell selittää, että Steam Deck on alku jollekkin isommalle, ja se haluaa siksi hinnoitella laitteen niin, että mahdollisimman monet kiinnostuvat ja ostavat laitteen.

Steam Deckissä on Linux-pohjainen SteamOS-käyttöjärjestelmä, joten Steam-kirjastosta löytyvien pelien pelaamisen tulisi onnistua helposti. Steam Deckkiin on myös mahdollista asentaa vapaasti PC-sisältöä, ja sillä voi myös pelata esimerkiksi kilpailijoiden pelejä, kuten esimerkiksi Epic Gamesin.

Steam Deckillä pelaamisen ja muun käytön ei tarvitse tapahtua vain siitä löytyvillä ohjauspainikkeilla, vaan laite on mahdollista yhdistää esimerkiksi langattomaan hiireen ja näppäimistöön Bluetooth-yhteyden avulla. Lisäksi siitä löytyy USB-C-portti, jolla laitetta voi myös yhdistää muihin laitteisiin. Lisäksi vielä erikseen myydään telakka, jolla laitteen voi yhdistää esimerkiksi televisioon.

Laitteen ennakkovaraukset käynnistyvät tänään perjantaina kello 20.00. Itse laite julkaistaan joulukuussa. Lisätietoja laitteesta ja varaamisesta saat Steam Deckin kotisivuilta.