Valve ilmoitti eilen antamassaan tiedotteessa lisäävänsä panostustaan Dota 2:n elektroniseen urheiluun. Yhtiö aikoo jatkossa työskennellä lähemmin kolmannen osapuolen turnausjärjestäjien kanssa antamalla näille oikeuksia järjestää Valven sponsoroimia turnauksia.

Ensi vuodesta lähtien Major-turnausten rinnalle tulevat pienemmät Minor-turnaukset. Valve on asettanut Minor-turnauksen järjestämiselle ehdoksi vähintään 150 000 dollarin ja Major-turnaukselle 500 000 dollarin palkintopotin. Valve sponsoroi näitä turnauksia itse myös samoilla summilla. Sekä Majoriin, että Minoriin vaaditaan vähintään yksi karsintaturnaus jokaiselle kuudelle suurimmalle alueelle(Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Kaakkois-Aasia, Kiina, Etelä-Amerikka ja IVY-maat). Näiden päälle Valve vaatii turnauksille LAN-finaalit.

Jatkossa joukkueet saavat karsintapisteitä molempien tyyppisistä turnauksista. Karsintapisteet ratkaisevat Internationaleihin kutsutut joukkueet. Turnauksesta saatava pistemäärä riippuu sen palkintopotista sekä siitä onko kyseessä Minor- vai Major-turnaus. Major-turnaukset antavat enemmän pisteitä palkintopotin dollaria kohti. Pisteitä saa Majoreiden ja Minoreiden korkeista sijoituksista ja ne kerääntyvät yksittäisille pelaajille. Joukkueiden kokonaistulokseen lasketana mukaan vain kolmen eniten pisteitä keränneen pelaajaan pisteet, jotta joukkueilla on mahdollisuus tehdä sopimuksia myös tulokaspelaajien kanssa ilman, että joukkueet menettävät pisteitä. Pisteet siirtyvät pelaajien mukana uuteen joukkueeseen, jos pelaajavaihto on tehty siirtoikkunan aikana.

Valve aikoo myös ylläpitää tuloslistaa pisteistä, jotta pelaajat, joukkueet ja katsojat pystyvät seuraamaan joukkueiden taistelua matkalla kohti seuraavaa vuoden 2018 International-turnausta. Tuloslistaa pidetään erikseen sekä yksittäisistä pelaajista, että joukkueista.

Lähde ja kuva: Valve