Viime vuonna alkaneet, Valven tukemat, Dota 2 Major -turnaukset saivat huomattavasti kritiikkiä rekisteröimisen järjestämisestä. Joukkueille asetettu päivämäärä oli viimeinen, milloin pelaajamuutoksia pystyi tekemään. Tämä jätti useassa tapauksessa viimeisille päiville merkittäviä muutoksia, sekoittaen joukkueiden ja pelaajien suunnitelmia. Pelaaja pystyttiin irtisanomaan joukkueesta viimeisenä päivänä, jättäen pelaajalle vain yhden päivän etsiä uusi joukkue, jolla osallistua turnaukseen kulkematta avoimien karsintojen läpi.

Edellisellä kaudella päätöksestä kärsivät merkittävästi joukkueet, kuten Team Empire, Evil Geniuses, Team Secret ja Ehome.

Seuraavia kausia ajatellen Valve on jakanut pelaajien irtisanomisen/eroamisen ja joukkueen lukkoon lyömisen eri ajoille. Muutoksen myötä pelaajilla tulee olemaan kaksi viikkoa aikaa etsiä uusi joukkue, jolla osallistua turnaukseen. Joukkueiden pelaajat eivät myöskään automaattisesti nollaannu järjestelmässä, vaan muutokset tapahtuvat vain pelaajan tai joukkueen managerin itse muuttaessa sen. Mikäli joukkueen pelaaja pysyy samana, ei uutta rekisteröitymistä tarvitse.

Päivämäärät syys-kaudelle:

  • 4. syyskuuta – Pelaajien eroaminen/irtisanominen
  • 18. syyskuuta – Joukkueen rekisteröiminen

Rekisteröiminen on vaadittua ainoastaan joukkueilta, jotka vastaanottavat kutsun turnaukseen tai turnauksen karsintoihin. Avoimiin karsintoihin osallistuminen on mahdollista myöhemmin ilman rekisteröitymistä. Varapelaajan rekisteröiminen ei ole vaadittua, mutta varapelaaja saa osallistua joukkueen pelaamiseen vasta karsintojen jälkeen.

 

Lähteet: Valve