Valve on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan se tulee vetämään Filippiineille suunniteltulta Galaxy Battles II -Majorilta tuen ja Major-statuksen. Syyksi ilmoitetaan valtion vaatimat edellytykset e-urheilijoiden maahantuloon, jotka Valven mukaan rikkovat liian pitkälle pelaajien yksityisyyttä. Valve ilmoittaa myös pyrkivänsä järjestämään korvaavan turnauksen samoilla osallistujilla ja Pro Circuit -pisteillä.

Dota 2 -ympyröissä on spekuloitu tilanteeseen liittyvän Filippiinien presidentin Rodrigo Duterten kovaa huumeidenvastaista otetta, kannustaen avoimesti kansaa lynkkauksiin. Oletettavaa on, että maahan tulevat e-urheilijat olisivat joutuneet rankkaan syyniin maahantuloluvan saamiseksi.

Majorin peruuntumista on piireissä pidetty kovin valitettavana, sillä Filippiinien Dota 2 -skene on varsin aktiivinen ja äärimmäisen intohimoinen. Mikäli vuoden 2016 Manila Major antaa yhtään osviittaa Kaakkois-Aasian Dota-turnauksien yleisön laatuun, olisi Galaxy Battles II:kin todennäköisesti ollut valtava yleisömenestys.

Turnaukseen osallistuvasta kuudestatoista joukkueesta on Liquid, Secret ja Virtus.Pro ilmoittanut jäävänsä turnauksesta pois. Vaikka osallistujia on listoilla edelleen runsaasti, vetäytyvien osuus voi hyvin kasvaa tulevina viikkoina.

Lähde:  Liquipedia