Valven perustajäsen ja Steamin kehittäjä Gabe ”Gaben” Newell täyttää tänään 58 vuotta. Newell on tullut tunnetuksi niin Valven kuin Steaminkin kautta, mutta miehestä löytyy myös paljon muuta!

1. Jätti opinnot Harvardissa kesken

Newell aloitti opinnot Harvardin yliospistossa vuonna 1980, mutta jätti opintonsa kesken vuonna 1983 työskennelläkseen Microsoftilla. Ura Microsoftilla kesti 13 vuotta, ja sen aikana Newell oli muun muassa mukana kolmen ensimmäisen Windows-käyttöjärjestelmän tuottajana. Newell on todennut, että oppi Microsoftilla enemmän kolmessa kuukaudessa kuin koko Harvardisssa olonsa aikana.

2. Valve tuli kuuluisaksi jo vuonna 1998

Valve Corporation on julkaissut monia kaikkien tuntemia pelejä, kuten CS ja Dota. Yhtiön yhdessä Newellin kanssa perusti Mike Harrington, ja sen ensimmäinen julkaisu oli Half-Life vuonna 1998, joka jättisuosion myötä teki yhtiön tunnetuksi.

3. Laukaisee puutarhatontun avaruuteen

Newell on laukaisemassa puutarhatonttua avaruuteen Australiassa yhdessä Rocket Lab -yhtiön kanssa. 3D-tulostettu titaaninen tonttu lähetetään avaruuteen Electron-kantoraketin kyydissä. Gnome Chompski -puutarhatontun osittaisena tähtävänä on testata uutta 3D-tulostusteknologiaa, jota voitaisiin jatkossa hyödyntää avaruualusten valmistamisessa. Toinen tehtävä on kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen: Newell on luvannut lahjoittaa dollarin hyväntekeväisyyteen jokaista laukaisun livestriimin katsojaa kohden. Laukaisun on määrä tapahtua marraskuun 15. päivä.

4. Omaisuus tällä hetkellä 4 miljardia, muutti asumaan Uuteen-Seelantiin

Forbesin listauksen mukaan Newellin omaisuus on tällä hetkellä noin 4 miljardia dollaria. Forbes arvioi, että Newell omistaa vähintään neljäsosan Valvesta. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Bellavuessa Washingtonissa. Newell asui aiemmin Seattlessa, mutta oli Uudessa-Seelannissa koronapandemian aikaan ystäviensä kanssa. Kun lentoyhtiöiden matkustusrajoituksia lievennettiin, päätti Newell jäädä Aucklandiin Yhdysvaltoihin palaamisen sijaan. Lokakuussa Newell haki pysyvää oleskelulupaa Uuteen-Seelantiin.