Artifactin mekaniikat pohjaavat huippusuosittuun Dota 2 peliin. Ensimmäisten kuvakaappausten perusteella peli on jaettu kolmeen erilliseen pöytään jotka vastaavat Dotan kolmea linjaa. Jokaisella linjalla on torni, ja pelaaja joka tuhoaa kaksi tornia kolmesta voittaa pelin. Pelissä nähdään Dotasta tuttuja hahmoja, mutta myös uusia tuttavuuksia, joista osa saattaa löytää tiensä myös Dotaan.

Tiedotustilaisuudessa Gabe varmisti, että peli julkaistaan vuoden 2018 loppupuolella, mutta julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa. Artifact ja Valven Source 2 pelimoottori ovat myös suunnitelmissa mobiilialustoille, mutta näiden julkaisu venyy vuoden 2019 puolelle.

Toisin kuin kilpailijansa, Artifact ei ainakaan tämän hetken suunnitelmien mukaan tule olemaan free-to-play peli, mutta kehittäjät lupaavat monipuolisia tapoja kerätä kortteja. Alustavasti tiedossa on ainakin Draft-pelimuoto ja automaattiset turnaukset jotka molemmat ovat oletettavasti maksullisia.

Kilpapelaamisen puolella Valve lähtee haastamaan kilpailevat korttipelit järjestämällä miljoonan dollarin turnauksella heti vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Valve käytti samaa taktiikkaa aikoinaan myös Dota 2:n kanssa, jossa 1.6 miljoonan dollarin The International 2011 pelattiin ennen kuin peli oli edes julkaistu avoimeen betaan.

Lähde ja kuvat: PCGames ja Reddit