Toissapäivänä julkaistu virtuaalinen korttipeli Artifact, ei saanut huimaa suosiota heti avauspäivänään. Ensimmäisen 24 tunnin aikana julkaisunsa jälkeen Artifact keräsi korkeimmillaan 60 740 samanaikaista pelaajaa. Kun ottaa huomioon Valven aseman pelialan jättiläisenä, on lukema tuskin niin korkea kuin olisi voinut odottaa.

Alhaisen pelaajamäärän taustalla voi olla, että Artifact ei ole ilmainen peli kuten moni sen suurimmista kilpailijoista, yhtenä suurimpana Blizzardin Hearthstone.

Artifact maksaa Steamissa 17,95 euroa ja lisäksi siihen voi joutua ostamaan kortteja erikseen, kuten kaikissa muissakin virtuaalisissa korttipeleissä. Artifactissa tosin ei ole mahdollisuutta kerätä kortteja ainoastaan pelaamalla peliä, joka taasen on mahdollista sen kanssa kilpailevilla ilmaisilla virtuaalikorttipeleillä.

Monet kilpapelaajat ovat tosin hehkuttaneet Artifactia. Moni Hearthstone-striimaaja, kuten suomalainen Janne ”Savjz” Mikkonen, on siirtynyt Artifactin pariin.

Artifactin vaisuun julkaisuun pelaajamäärän suhteen vaikuttaa myös se, ettei se välttämättä ole yhtä ystävällinen satunnaisesti ja rennosti korttipelejä harrastaville pelaajille.

Valve on kuitenkin ilmoittanut, että pelin turnauksissa tulee liikkumaan paljon rahaa, ja pelillä onkin mahdollisuudet kasvattaa itselleen merkittävä e-urheiluskene.

Lähde: Dotesports Kuvalähde: steamcharts.com (kuvakaappaus)