Yhdysvaltalainen Overwatch Leaguen joukkue Atlanta Reign julkisti toissaviikolla tuoreen rosterinsa, johon kuului myös mekaanisista taidoistaan tunnettu Twitch-striimaaja Daniel ”Dafran” Francesca. Atlanta  on yksi liigan kahdeksasta uudesta liigakaupungista, jotka tekevät debyyttinsä ensi vuonna. Joukkueeseen kuuluu myös suomalais-Support Petja ”Masaa” Kantanen.

Francesca laittoi kuitenkin julkistuksesta innostuneiden faniensa päät pyörälle tällä viikolla, kun hän striimasi Overwatchin poistamisen tietokoneeltaan ja twiittasi allaolevan viestin:

”Loppu. Vihaan sitä peliä. Luulin voivani rakastaa sitä taas ja olla intohimoinen, mutta se on mahdotonta, päädyn aina soft throwaamaan [luovuttamaan tarkoituksella]. Sopimus on päättynyt, Overwatch poistettu, täältä tullaan McDonalds. Mutta suoraan sanottuna, kiitos kaikesta jonka olette minulle antaneet OW-yhteisö.”

Sen tarkempaa selitystä ei Francescalta saatu, ja myös Atlanta Reign pysyi hiljaisena. Tämä sai aikaan spekulaatioiden myrskyn. Monet tuomitsivat Francescan käytöksen tai pitivät syypäänä tämän mielenterveysongelmia. Osa ei myöskään ollut valmis uskomaan tämän lopettaneet, vaan pitivät episodia vain PR-tempauksena. Myös Francescan korvaajaa ehdittiin arvuuttelemaan.

Tapahtumat saivat kuitenkin nopean päätöksen kun Francesca itse kertoi, ettei hän lopetakaan pelaamistaan:

Francesca on kuuluisa temperamentistaan, eikä kyseessä ole ensimmäinen kerta kun hän on lopettanut tai uhannut lopettaa Overwatchin pelaamisen. Tapahtuma ei siis tullut faneille täytenä yllätyksenä, mutta monet ovat sen onnellisesta päätöksestä huolimatta huolissaan siitä, miten Francesca tulee selviämään itse liigakauden paineista.

Lähde: Dafran (1), (2) Kuvalähde: Atlanta Reign